Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

10 saker du måste veta om Kryptovalutor GUIDE

10 saker du måste veta om Kryptovalutor

Kryptovalutor är i konstant ombildning för utveckling med nya lösningar och tjänster, från start till nu har volymen ökat progressivt och omsättningen för valutahandel exponeras utan gränser, då ekosystem bygger och utvecklas alltmer komplext. Idag används “Slang eller uttryck” i mer omfattning i både tal och skrift. Utan kännedom om vad de egentligen innebär, så kan det bli svårigheter att hänga med i svängarna när de hela tiden flödar ny information på de vilda nätet. Här är 10 saker du måste veta om Kryptovalutor och dess “slang” så alla kan lära sig prata rövarspråket.

Källa http://ncm.gu.se/media/namnaren/kryptoskola/05_krypto_rovarspraket.pdf

10 saker du måste veta om Kryptovalutor

 

10. OTC

“Over the Counter” avser en handelsmetod som kringgår en utbytestjänst. Med OTC-handel överensstämmer köpare och säljare istället med en växelkurs för en viss summa valuta och, ofta med hjälp av en betrodd tredje parts “escrow”, handlar direkt med varandra. OTC-handel är ofta utbredd bland lag som köper eller säljer till och från stora privata investerare, för att inte störa marknaden för sina mynt.

Before RaiBlocks was listed on an exchange, it was traded OTC on Bitcointalk for over a year.

 

9. GPU

Ett grafikkort är en datorkomponent som traditionellt är ansvarig för snabb och effektiv skapande och visning av bilder, och används ofta för att hjälpa till med PC-spel. GPU: spelar emellertid en mycket viktig roll i ett antal kryptokurver som använder Proof-of-Work-algoritmer som är inriktade mot de processer som införs av GPU:er. Som ett resultat har det varit mycket spänning på senare tid mellan spelare “Gamers” och Krypto miners, eftersom tillväxten av kryptovalutor har lett till en aldrig tidigare skådad efterfrågan på GPU: er, vilket orsakade brist på enheter tillgängliga för spelare samt snabbt ökade kostnader för hårdvaran som är tillgängliga.

I have just assembled my GPU mining rig, which I will use to mine Ethereum and Monero.

 

8. ATH

En all time high är det absoluta maximala priset som ett mynt har uppnått. Det kan uttryckas i form av antingen BTC eller USD. En av de största känslorna i kryptohandel är att handla för att uppnå en ny ATH. Alternativt är det en av de värsta känslorna att se en myntfall betydligt från dess ATH under en långvarig tid.

If Bitcoin can appreciate past US$20,000, it will achieve a new ATH.

 

7. DEX

“Decentralized exchanges” Decentraliserade utbyten kallas ofta framtiden för kryptokurshandel. Som traditionella, centraliserade utbyten har kontinuerligt misslyckats sina användare på grund av hacks, dåligt stöd, brist på skalning, lagstiftningsändringar och andra problem har mycket av kryptovaluta-gemenskapen tittat på DEX-lösningar som strukturella lösningar på dessa evigheter. På en DEX bibehåller köpare och säljare äganderätten till sina medel, och DEX fungerar helt enkelt som en facilitator av direkta affärer mellan köpare och säljare.

The Counterparty DEX sees a lot of activity from Pepecash users exchanging Rare Pepes with one another.

 

6. BCH

Bitcoin Cash. Det har varit en populär kampanj av BCH skeptiker att hänvisa till Bitcoin forken som BCash, snarare än Bitcoin Cash. Detta har gett mycket bakslag från Bitcoin Cash-supportrar och till och med VD för myntet Roger Ver, som ser BCash-kampanjen som en skadlig attack på BCH-samhället.

I can’t believe I was able to receive so much Bitcoin from the BCH I received after the fork!

 

5. FUD

“Fear, uncertainty and doubt” “Rädsla, osäkerhet och tvivel” hänvisar till de dåliga aktörernas att driva priset på ett mynt av en eller annan anledning. FUD tar ofta formen av missförstådda eller till och med felaktiga nyheter som delas för att övertyga innehavare av ett mynt att sälja sina innehav. Till exempel, de falska nyheterna spred sig om att Kina förbjöd Bitcoin var FUD.

Don’t listen to this troll telling you X is going to fail. He is only spreading FUD!

 

4. FOMO

“The fear of missing out” Eftersom det är en liknande övning som används för att istället driva priset på ett mynt uppåt. FOMO har formen av hype, både naturliga och orkestrerade, nyheter och skarpa prisförändringar. FOMO klandras som drivkraften bakom framgångsrika investerare som köper ett mynt på dess ATH, som sedan fastnar med en påse med ett mynt som de sannolikt inte gjorde tillräckligt med forskning på, det är nu värre långt mindre än den ursprungliga investeringen.

The 50% jump in the past hour can be attributed to FOMO setting in following the huge announcement from earlier today.

10 saker du måste veta om Kryptovalutor 10 saker du måste veta om Kryptovalutor 10 saker du måste veta om Kryptovalutor

3. ICO

ICO, eller Initial Coin Offering, är kanske den mest spridda inom kryptovalutan. ICO representerar crowdfunding-metoden för att lansera och omstartar kryptokurvor. För en majoritet av nya projekt är deras framtida framgång i första hand beroende av resultaten från deras ICO. Medan det en gång var en gång, då ICO-taggen hade en negativ konnotation, överskugg den överväldigande användningen av detta system nu kritiken av skeptikerna om denna finansieringsmetod.

The year-long EOS ICO is the largest to date, and has raised close to US$1 billion.

 

2. BTFD

Buy the F***ing Dip “Köp För fan när det är billigt” är en handelsmetod som helt enkelt innebär att köpa ett mynt som bara har sett en kraftig nedgång. Mynt som upplever dessa dips kallas ofta översold, troligen på grund av en del FUD som hade ett stort inflytande. Men ibland är dessa dips naturliga, och de människor som BTFD kan fortfarande befinner sig i en förlust, tvingas att instruera nästa våg av köpare till BTFD vid nästa droppe. Den eldiga konnotationen är till stor del hänförd till känslan att anhängare av ett mynt är passionerade för att se priset återhämta sig så snart som möjligt.

Ethereum dipped 20% due to FUD news. Tomorrow the price will be back to normal, so now is the time to BTFD.

10 saker du måste veta om Kryptovalutor 10 saker du måste veta om Kryptovalutor 10 saker du måste veta om Kryptovalutor 10 saker du måste veta om Kryptovalutor

1.DYOR

“Do your own research” är kanske den mest universella rådgivning under kryptokurshandel och i ett bredare sammanhang att investera i allmänhet. DYOR föreslår att finansiella beslut bör äga rum först när individen använder DYOR på grund av noggrannhet, så att de kan vara säkra på att de inte manipuleras av FUD, FOMO eller någon annan handling att sprida skadlig eller helt enkelt felaktig information. Den ena gemensamheten bland alla framgångsrika handlare är att de alla tar tid för DYOR.

I think that this coin is a great investment and has a great future. However, I advise you to DYOR before you make any decisions.

 

Bonus: Hodl är tekniskt inte en akronym. Ursprunget är ett drunkt Bitcointalk-forumpost från december 2013 då BTC-priset kraschade från den då-ATH på cirka US $1.000. Sedan det inlägget blev hodl ett skämt spritt över hela samhället, och dess prevalens har inte upphört sedan dess. Nyligen har en känsla utvecklats som föreslår att HODL står för “håll på för kära liv”. Även om detta inte är historiskt korrekt, anpassar det sig till det sammanhang där det ofta används i hela samhället. Hodl har till och med fått berömmelse som innehållet bakom en populär HODL GANG.

LÄS mer om vad HODL betyder