8 tips före inköp av grafikkort.

8 tips före inköp av grafikkort.

Förord.

8 tips före inköp av grafikkort. – De finns idag 1000-tals olika varianter på grafikkort och prislapparna skiljer sig väldigt rejält från de billigaste till de dyraste grafikkortet. Inför ditt nästa inköp av grafikkort tänkte vi punkta upp ett par olika övervägande meningar om vad vi anser man bör tänka på. De är alltid lätt att vara efterklok och de är tråkigt när man inser att hela ens investering gått till fanders. Vi tror självfallet att man bör slänga ett öga på en mining kalkylator så man får en uträkning i realtid hur lönsamma respektive grafikkort är och till vilken valuta korten är mestadels avsedda för. Jag länkar till en mining kalkylator längst nere i artikel för att förenkla de så mycket som möjligt.

8 tips före inköp av grafikkort.

Checklista att följa slaviskt.

Hur lönsam är din investering?

  • Beräkningsprocessens svårighetsgrad för den valutan du vill fiska

Med tanke på volym så är de idag ofantligt svårt eller näst intill omöjligt att mina bitcoin utan asics industriella grafikkort eller liknande, med de finns otroligt många andra valutor att bestämma sig för som är definitivt mer lönsamma på sikt.

  • Myntets marknadsvärde.

De tillhör ju logiskt tänkande och är solklart att man bör gör ett överslag, hur står sig värdet i dag kontra historiken igår och vad förespås de i kommande framtid. Om valutan har några inspirerande utvecklingsplaner eller kommande samarbeten bör ju de va ett bra alternativ. Håll koll på hur de går för den valutan du ska mina. En egen uträkning skadar väl aldrig.

  • Mining poolen du ska simma i samt poolens avgifter/belöningssystem.

Tro de eller ej men jag har testat ett par olika pooler i mina dagar och slutsatsen jag gör är att differensen är som dag och natt, vissa pooler hittar fler block varpå mining processen konstant är aktiv medans budget valen som plast bassänger inte alltid är fyllda med vatten. Man kanske bara ska simma solo i havet? Då slipper man ju dela med sig

  • Din hårdvara/grafikkort.

Du får vad du betalar för, de säger ju sig själv. Men är de verkligen så? De finns ganska många exempel där priset inte alltid smakar lika mycket som de kostar. Variabeln är naturligtvis tillverkaren som fått äran att bygga sina egna version av AMD eller Nvidia och hur girig återförsäljaren är som du köper ifrån. Prisjakt och Pricerunner är vettiga verktyg för jämförelse av priser.

  • Din energikostnad.

Ja kan bara rekommendera att se över ditt elavtal då de i förväg är svårt att mäta din kommande förbrukning på din nybyggda rigg. De finns alltid skräckhistorier om kWh priser som fått el fakturorna att bli tjocka som en telefonkataloger. Varför inte testa Compricer.

  • Mining mjukvaran.

Det är något många inte tänker på men även skaparna av programmen vill ha sin del av kakan. Detta brukar kallas Dev Fee (developer fee) och handlar om ett avbrott på någon minut så programmet automatiskt minar en stund för programmerarens plånbok.

  • Drivrutiner & klockning för dina grafikkort.

En av de viktigaste punkterna på listan som går hand i hand med överklockning/Flash av BIOS, man brukar inse detta ganska snabbt då ens hash hastighet inte toppar som forumen berättade om. Det är inte alltid dom senaste drivrutinerna som är dom bästa för hårdvarans syfte, mining processen belastar grafikkorten på ett helt annat sätt än för gaming därför trycker jag lite extra på detta.

  • Mängden pengar du spenderade på alla komponenter.

Återbetalningstiden baseras ju dels på inköpskostnader men även val av produkter och valuta. Vilken hårdvara behöver jag för att få ut mest kräm utav och hur kan jag suga ut dom där extra kronorna. Kanske är de mer lönsamt att mina 2 valutor samtidigt med grafikkorten och 1 valuta med CPU (processor)

Slutord.

Ett faktum man får lära sig förr eller senare är att dessa 8 faktorer är ofrånkomliga, de definierar hur lönsam din investering kommer bli. De viktigaste komponenterna på en rigg är grafikkorten men stirra dig inte blind på de och låt allt annat passera förbi, då blir man lätt besviken & de blir pannkaka av smeten.

Mining kalkylator :

https://www.nicehash.com/profitability-calculator

// internetvalutan.se

 

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE