Bitcoin-experten: ”I Sverige ligger vi inte efter, vi ligger utanför kartan”

Bitcoin-experten: ”I Sverige ligger vi inte efter, vi ligger utanför kartan”

Kalmarkillarna Simon och Ujup har skapat nya sajten internetvalutan.se.

Simon Krondahl och Ujup Jusufi har startat sajten internetvalutan.se.
I mars lanserade Kalmarkillarna Simon Krondahl och Ujup Jusufi hemsidan internetvalutan.se. Sajten inriktar sig på digitala valutor såsom bitcoin.

– Vi vill förklara för svenska folket att det finns någonting som vi inte är medvetna om men som är jättestort i exempelvis i USA och Asien. Vill man veta mer ska man kunna vända sig till hemsidan. Här finns information om vilka valutorna är, hur man köper, vad man gör med dem, hur man säljer och vad planen bakom dem är, säger Jusufi, som själv har intresserat sig för internetvalutor under flera år.

– Kryptovalutor är nästan som en aktie. Men aktier rör inte lika mycket på sig om man jämför med de här valutorna. Jag har hållit på med det här länge och har sett valutor som gått upp över 80 000 procent på en timme.

Simon Krondahl:

– De här pengarna går inte genom någon bank som tar ränta utan det är direkt mellan person till person och det är så värdet skapas. Ju fler som innehar en valuta, desto högre är värdet.
På sajten kan användare läsa blogginlägg, få tips och chatta. Trots att killarna driver hemsidan som ett sidoprojekt och inte har spenderat några pengar på marknadsföring har man redan ett par hundra aktiva användare.

– Svenskar är generellt väldigt försiktiga och rädda och vill inte hoppa in på något nytt. Som jag ser det borde fler haka på. Det här är någonting som har pågått under lång tid i nästan hela övriga världen. På Island är det exempelvis jättestort, berättar Jusufi.

Både Jusufi och Krondahl är övertygade om att de digitala valutorna har kommit för att stanna.

– Företag har bara börjat uppmärksamma kryptovalutan. Men i Sverige ligger vi inte efter, vi ligger helt utanför kartan än så länge, avslutar Jusufi.

Källa 24Kalmar.se

Bitcoin-experten: ”I Sverige ligger vi inte efter, vi ligger utanför kartan”

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE