Bitcoin Hard Fork i November

Bitcoin Hard Fork i November

Bitcoin Hard Fork i November

En hard fork skedde 1 augusti. Det var samma dag som SegWit var tänkt att aktiveras. Då gjordes en kopia av blockkedjan som genast började minas. Alla som hade BTC på ena kedjan hade (eller fortfarande har) lika mycket BCC på den andra blockkedjan.

Beteckningen BCC var upptaget av en altcoin och även ett Bitfinex token, så det är numera BCH som används för Bitcoin Cash. Trollindustrin präglar in det som Bcash i våra hjärnor. Kärt barn har många namn.

Efter fyra års debattera så löste Bitcoin Cash skalningsproblemet genom 8MB block, medan Core fortfarande vill ha kvar 1MB block, för att motivera Blockstreams Lighning Network att lösa skalningsproblemet. Men skalningsproblemet är akut för Bitcoin och därför måste ännu en hardfork göras till 2MB block i november. Detta påstås räcka tills problemet löses med fler trusted tredjeparts lager av sidechains, för off-chain transaktioner. Alternativt kan bara Ligtning Network användas om Blockstream lyckas låsa det med patentering.

En del menar att en hard fork i praktiken bevisar att Bitcoin står orubblig. Om den klarar ännu en hardfork (till 1X och 2X block i november) och priset efter en eventuell nedgång stiger mot nya ATH, så är det den som folk kommer fortsätta att se som Bitcoin. Demokrati är i grund och botten vad folk väljer att tro på.

Jag kom över en artikel som jag väldigt kort sammanfattar:

Fem större miners har inte uppdaterat till SegWit, så effekten av den kommer inte igång. Support för SegWit2x är obefintligt. De syns inte till på konferenser och det saknas utvecklare. Emedan nob2x.org listar mängder av företag som motsätter sig SegWit. De är fler än vad UASF hittade. En företagskartell som kallade sig för “användarna”.

New York Avtalet har flera dragit sig ur, för att fokusera på Bitcoin Cash. När Roger Ver, Craig Wright och Jihan Wu pratar om Bitcoin så tänker de på BCC. Exchanges kan inte ge stöd för SegWit2X, eftersom reply protection saknas. Större investerare är redo att accumulera BCH efter en split i november.

Källa: https://medium.com/@WhalePanda/segwit2x-the-broken-agreement-e9035a453c05

Denna läsning känns ju dyster för SegWit, tycker jag. Om ännu en hard fork inte stärker Bitcoin så kan den drabba alla tre typer av Bitcoins. Total coin supply blir alltså 3×21 miljoner, vilket inte är som långtidsinvesterarna har planerat. Kommer investeringarna övergå till digitalvalutor så som Ethereum, Dash och Iota, med långt mycket mer utvecklad teknologi? Eller forsätter hela kryptomarknaden följa Bitcoins pris ned i graven? Vad det nu är som gör att kryptomarknaden följer Bitcoins pris, så får den då allt upphöra med det!

Jag skulle gissa att Bitcoin 1X skulle kunna överleva, om inte Bitcoin X2 gör en rejection eller attack på något vis. De får allt sluta bråka. Det tar kraften ur varandra. Bitcoin 1X skulle kunna ses som #1, orginialet, referensen och guldet. Guld tar ju tid att transportera, så det kan ju gladerligen bli dess kännemärke. Alltså att långa transaktionstider med höga avgifter markerar status och prestige för ett kungligt referens-coin. Medan Cash står för snabbhet. Vad Bitcoin 2X står för vet ingen ännu. Är den ens genomförbar? Ett försök till hard fork kommer trots allt att genomföras trots att det finns 8MB block redan som löser skalningsproblemet. Annars blir det Bitcoin Cash som öppnar marknaden för för Indien, Sydamerika, Afrika och Asien.

För en uppmuntrande slutkläm behöver vi tänka långsiktigt: Internetvalutorna kan inte försvinna om en av Bitcon 1X, 2X eller 8X inte håller måttet! Det är “flockens” psykologiska tro som gör att så mycket tycks hänger på Bitcoin just nu. Om “kryptomarknaden krashar” så kommer vi vakna till insikt om att börja använda det som vi har investerat i. Se upp med att säga “nu krash det”! Det skapar känslor som gör att man säljer när man borde köpa.

Om Kina lägger beslag på alla miners resurser, stänger alla exchange och resten av världens regeringar tar efter att regulera och kanske de jagar oss som terrorister. Eller om JP Morgan och världsbankirerna krashar $ för att pumpa ur allt värde, så kommer inte ens då Internetvalutan att försvinna. Däremot kommer handel med alternativa betalningsmedel igång, eftersom det inte kan användas för trading och investering av fiat längre. Att förbjud Internetvaluta pga “terrorism och penningtvätt” går inte, eftersom den inte längre är kopplad till fiat valuta att tvättas. Om USA och EU försöker förbjuda digitalvalutor för handel så stärks den bara mer. De förbjudande och bötande eller rentav våldsutövande instanserna tappar legitimitet med sina hittepå lagar. Folket reser sig, med allt smartare Internet-vapen.

Kan myndigheterna (CIA, NSA, FRA) slå ut Internet? Isåfall måste Internetvalutor kompletteras med Sneaker Net. Alltid finns det en och annan blockkedja utspritt över världen som synkar när Internet är på fötter igen. Vi ska inte glöma att stora aktörer med ekonomisk och politisk kraft har investerat i Digitalvalutor. De har en hel del att säga till om. Bitcoin Foundation har visat sin rätta färg. De har kraftfullt sagt ifrån vad gäller USAs försök att regulera Internetvaluta världen med att hävda det används för terrorism och penningtvätt, vilket Bitcoin Foundation menar är ett falskt påstående. Det är fiat valutor som används för penningtvätt och måste i så fall förbjudas.

Demokrati är att folket styr, sägs det. Om det inte är så – så kommer det bli så. Vår röst är inte bara röstkort vart fjärde år eller pengars makt. Internetvalutor har tillkommit. En del av dem har DAO med röstningsmöjligheter. Internetvalutornas ekosystem kan antingen komplettera eller tvingas ta över delar av samhällsstrukturen.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE