Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Bitcoin i en bubbla!

Bitcoin i en bubbla!

Det spekulera mångt och mycket om bitcoin sedan tidernas begynnelse varpå den ena efter den andre finans expert uttalar sig i CAP med stora “huvudrubriker” och skriker ut varning som till och med kvällstidningar som Expressen och Aftonbladet hade tyckt varit genant och pinsamt att publicerat. Det finns i alla fall 3 tyngre punkter som betingar att Bitcoin inte ännu nått sitt tak.

 

Número uno

Bitcoin är ett verkligt syfte:
Kryptovalutor är inte som Beanie Babies, eftersom de har nyttjandevärde
– det vill säga de underlättar internationella betalningar för varor och tjänster
BTC strävar efter att vara ett bytesmedel som svenska kronan är idag, snarare än bara en form av digitalt guld. Kinesiska investerare har använt bitcoin för att få ut pengar ur landet vilket också ses som en hjälpa faktor till att driva prislappen högre.

 

Número dos

Det är en WYSIWYG-marknad, inte en bluff:
De primära kryptokurserna baseras på transparenta regler och är inte en bluff, utan verklighet, vars tjänstgör som dagens samtal för vår Need to Know-kolumn.
Det är en “vad du ser är vad du får” marknad, med hjälp av en beräkningsterm som förkortas WYSIWG och uttalad “wizzy wig.” Det betyder att både köparen och säljaren vet allt det finns att veta om utbytet, alltså ingen raketforskning.

 

Número tres

Alla har ännu inte kommit till insikt eller investerat:
Poolen av potentiella köpare är tusentals gånger större än poolen av nuvarande ägare,
Marknaden är långt ifrån mättad som en mikrovågsugn eller cykel och från vårat perspektiv är de väldigt få i allmänhet som hört begreppet kryptovaluta. En bubbla uppstår när verkligen ALLLA nyttjar/handlar eller köper med kryptovaluta tills värdet
ökar och överstiger det reella värdet på tillgången ifråga.
Vi kanske känner någon vän / släkting / kollega / granne som äger eller nämnt Bitcoin läst i någon dålig artikel eller inlägg om internet valuta men är verkligen marknaden mättad då?
Vi tror givetvis på de potential som brutit ut i den övriga världen och de är inte fören ganska nyligen som Bitcoin blivit accepterat som befintlig valuta och successivt integrerats i samhället.

Läs gärna mer om finansbubbla & Beanie Babies på

https://sv.wikipedia.org/wiki/Finansbubbla

https://en.wikipedia.org/wiki/Beanie_Babies