Bitcoin minskat med 7% under veckan

Bitcoin minskat med 7% under veckan

Denna vecka har bitcoin minskat i värde. Efter några veckors handel med låg volatilitet inom ett specifikt område, såg vi en snabb minskning med 7% under torsdagens handel. Andra ledande kryptovalutor, såsom Ripple’s, XRP, och Ethereum’s Ether, föll också på liknande sätt som bitcoin. Bitcoin verkade orsaka en dominoeffekt på hela kryptomarknaden och priset minskade från 6 524 dollar innan stöd återfanns på 6 033 dollar. Kursen har återhämtat sig sedan botten och ligger i skrivandets stund runt 6 209 dollar. För att marknaden ska kunna se ett lyft tillbaka till 6 500 dollar, skulle vi vilja se priserna gå upp till och stanna över 6 260 dollar. Om priset pressas och hålls under 6 033, skulle det dock förväntas att bitcoin fortsätter att falla till 5 900. För att ge er en viss insikt om varför sådana plötsliga svängningar inträffar på marknaden har analytiker sagt att handelsrobotar – dataprogram som använder olika indikatorer för att känna igen trender och automatiskt köpa och sälja – är en anledning eftersom de automatiskt initierar handel och orsakar domino effekt på priset. Även så kallade “valar” (innehavare av enorma mängder kryptovalutor) kan orsaka prisfluktuationer, eftersom de köper och säljer belopp så stora att de påverkar hela marknaden.

Bitcoin- och Kryptonyheter

Dessutom har krypto-analytiker tillskrivit kryptovalutornas prisförändringar till den största aktieförsäljningen sedan februari. De globala aktiemarknaderna har under veckan sjunkit till följd av rädsla, stigande räntor och guldpriset samt VIX Volatilitets Index – ett mått på aktiemarknadens förväntningar om volatilitet – har uppnått höga nivåer. David Thomas, chef för Mayfair-baserade kryptomäklaren GlobalBlock, säger att det är konstigt att vi nu ser kryptotermarknaden följa samma mönster som aktiemarknaden. Han fortsätter med att säga att “det var en växande känsla att bitcoin var en form av” digitalt guld ” och som sådan skulle vara en plats dit investerare flyr när det råder volatilitet på aktiemarknaden”. Han säger att det faktum att detta inte har hänt är intressant, eftersom det kan ett tecken på att fler och fler erfarna investerare med bredare portföljer, kommer in i kryptomarknaden och använder liknande kapitalstrategier som de använder för att investera på aktiemarknaden för att hantera sina positioner. Slutligen, eftersom detta drag indikerar en hög korrelation mellan aktier och kryptovalutor, innebär det att om aktiemarknadsrutan fortsätter falla, kan vi se ytterligare svaghet i bitcoin.
Vad har ytterligare bidragit till nedgången i veckan? Internationella valutafonden (IMF) varnade denna vecka för att Bitcoin och Blockchain-bommen underlättar den snabba tillväxten av kryptotillgångar och skulle kunna skapa “nya sårbarheter i det internationella finansiella systemet”. I en rapport som publicerades på onsdagen sade fonden: “Brott mot cybersäkerhet och cyberattacker på kritisk finansiell infrastruktur utgör en ytterligare riskfaktor, eftersom de kan hindra eller förstöra gränsöverskridande betalningssystem och därmed störa flödet av varor och tjänster mellan länder.
Trots att detta sägs av Internationella valutafonden anser jag att det är intressant att hedgefonder inom kryptovalutor aldrig varit fler än de är nu. Enligt en rapport från Crypto Fund Research lanserades 90 krypto-hedgefonder under de tre första kvartalen i år, och det förväntas inte sluta där, utan siffran förväntas uppnå 120 stycken innan årets slut. Tydligen finns det cirka 600 hedgefonder som förväntats starta under 2018, de förväntade 120 kryptofokuserade hedgefonderna utgör 20 procent av det totala antalet. Dessa siffror visar den växande medvetenhet hos investerare om kryptovalutor och antalet företag som går med för att tillgodose sina nya intressen. En ökning av kryptofokuserade hedgefonder kommer sannolikt att leda till ett uppsving i handelsaktivitet, en ökning av algoritmisk handel, mer hävstång på marknaderna och en ökande volatilitet. Spännande tider framöver!
Glöm inte att gå med i min facebookgrupp om du vill lära dig mer.
Ha en trevlig helg!

Comments (No)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE