Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Bitcoinpriset studsar tillbaka, $400 på några minuter. Detta efter att Kina givit Huobi & Okcoin en extra månad!

Bitcoinpriset studsar tillbaka, $400 på några minuter. Detta efter att Kina givit Huobi & Okcoin en extra månad!

 

Bitcoinspriset går tillbaka till $400 på några få minuter efter Kina givit Huobi & Okcoin en extra månad.

De senaste nyheterna från Kina säger att alla växlingarna av valutan ska upphöra den 30e september, vilket ger Huobi och Okcoin en månad till att leva.

Rapporten från den lokala nyhetsbyrån Ciaxin föreslår att dessa två växlingsplattformar saknar ICO-erbjudanden, vilket är en av de bärande faktorerna som får dom att fortsätta längre än andra.

Eftersom dessa två plattformar har ett stort antal användare och heller inte utfört ICO-verksamhet, så har de berörda avdelningarna givit Huobi och Okcoin en buffert på en månad innan de måste stängas ner”, skriver tidningen.
Det undersöks fortfarande om det finns andra förslag för att hålla det öppet, tillägger tidningen.

Den i högsta grad flyktiga Bitcoinmarknaden reagerade nästintill omedelbart till nyheten om ökad livslängd och värdet steg uppemot $400 på några minuter från så lågt som $2972.

Dessa tidiga nyheter har fått blandade åsikter, bland annat på sociala medier där en teori om att detta skulle vara en väg för Kinesiska tillsynsmyndigheter att förlänga marknadsmanipulationen.

Den officiella bekräftelsen kommer angående den obligatoriska nedstängningen av växelkursen som är väntad i slutet av september.