Bitcoinpriset studsar tillbaka, $400 på några minuter. Detta efter att Kina givit Huobi & Okcoin en extra månad!

Bitcoinpriset studsar tillbaka, $400 på några minuter. Detta efter att Kina givit Huobi & Okcoin en extra månad!

 

Bitcoinspriset går tillbaka till $400 på några få minuter efter Kina givit Huobi & Okcoin en extra månad.

De senaste nyheterna från Kina säger att alla växlingarna av valutan ska upphöra den 30e september, vilket ger Huobi och Okcoin en månad till att leva.

Rapporten från den lokala nyhetsbyrån Ciaxin föreslår att dessa två växlingsplattformar saknar ICO-erbjudanden, vilket är en av de bärande faktorerna som får dom att fortsätta längre än andra.

Eftersom dessa två plattformar har ett stort antal användare och heller inte utfört ICO-verksamhet, så har de berörda avdelningarna givit Huobi och Okcoin en buffert på en månad innan de måste stängas ner”, skriver tidningen.
Det undersöks fortfarande om det finns andra förslag för att hålla det öppet, tillägger tidningen.

Den i högsta grad flyktiga Bitcoinmarknaden reagerade nästintill omedelbart till nyheten om ökad livslängd och värdet steg uppemot $400 på några minuter från så lågt som $2972.

Dessa tidiga nyheter har fått blandade åsikter, bland annat på sociala medier där en teori om att detta skulle vara en väg för Kinesiska tillsynsmyndigheter att förlänga marknadsmanipulationen.

Den officiella bekräftelsen kommer angående den obligatoriska nedstängningen av växelkursen som är väntad i slutet av september.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE