Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

BlackBerry introducerar blockchain-stödd plattform med fokus på vårdtjänster

Som en del av sin kursändring in i säkerhets- och databranschen, har mjukvaruföretaget och tidigare smartphonetillverkaren BlackBerry nu släppt en plattform som bygger på blockchain-teknik. Deras nya produkt riktar sig till vårdsektorn, enligt ett pressmeddelande som företaget släppte under gårdagen.

I sitt pressmeddelande skriver BlackBerry att man har ingått ett samarbete med teknikbolaget ONEBIO om utvecklingen av ett “ultrasäkert” blockkedje-baserat ekosystem. Systemet är framtaget för lagring och delning av medicinsk data, där information kan matas in av patienter, laboratorier och biometriska enheter anslutna till sakernas internet (IoT). När data väl har matats in, kommer den att anonymiseras och delas med forskare.

John Chen, VD på BlackBerry uttalar sig om projektet: “Vi använder vår expertkunskap inom säkerhet, dataintegritet och kommunikationsarbete i reglerade branscher såsom fordonsbranschen, finansbranschen och den offentliga sektorn för att hantera en av de största utmaningarna i vårdsektorn: att utnyttja vårens slutpunkter för att förbättra patientutfall och samtidigt säkerställa säkerhet och dataintegritet.”

BlackBerry har även presenterat ett realtidsoperativsystem för utvecklingen av instrument för robotkirurgi, system för patientövervakning och andra säkerhetskritiska produkter som behöver få ansvarig myndighets godkännande.

Vid en tidpunkt uppgick BlackBerrys marknadsandel på den globala smartphonemarknaden till 50 procent, men till 2016 hade denna andel sjunkit till blott 0,1 procent av marknaden. Även om BlackBerry fortfarande är verksamma inom smartphonebranschen – den 10 oktober kommer bolaget släppa en ny smartphone – indikerar BlackBerrys nya blockchain-projekt att bolaget nu äntrar nya branscher.

Källa: https://cointelegraph.com/news/blackberry-introduces-blockchain-backed-platform-focused-on-healthcare-services

The post BlackBerry introducerar blockchain-stödd plattform med fokus på vårdtjänster appeared first on Kryptovalutor.se.

Källa till artikeln