Coincheck Hackad på 4,3 miljarder kronor

Coincheck Hackad på 4,3 miljarder kronor

En japansk handelsplats för kryptovalutor uppger att den blivit hackad. Nu saknas ett värde på 4,3 miljarder kronor.

Grundadesaugusti 2014
HuvudkontorTokyo prefektur, Japan
Område som omfattasJapan
GrundareKoichiro Wada, Yusuke Otsuka

Coincheck, som driver av en av Japans ledande plattformar för kryptovalutahandel, meddelade på fredagen att man förlorat 523 miljoner enheter av kryptovalutan NEM under en hackerattack. Dessa tillgångar, som ägdes av bolagets kunder, hade ett värde om 530 miljoner dollar, motsvarande 4,3 miljarder kronor.

“Vi beklagar att vi har orsakat problem”, sa vd:n Koichiro Wada med en bugning under en presskonferens i Tokyo, enligt WSJ.

Coincheck tror inte att andra kryptovalutor som handlas på plattformen har påverkats, men har stoppat all handel och samtliga kunduttag i yen för att utreda händelsen.

Företaget försöker ta reda på var pengarna har hamnat, men chansen är väldigt liten att få pengarna tillbaka.
Coincheck vet ännu inte om kunderna som drabbats kommer att ersättas.


Vad är NEM

NEM bygger på de filosofiska koncepten, som antagligen fungerade som inspiration för Bitcoins skapande: genom att implementera den innovativa Proof-of-Importance som distribuerar utmärkelser baserad på den uppoffrade summan av beräkningskapacitet eller storleken på en användares insats, men på grund av deras faktiska engagemang i nätverkslivet strävar NEM efter att uppnå målen om jämlikhet, ekonomisk frihet och decentralisering, som uppenbarligen överges av Bitcoin-nätverket, uppdelat mellan flera stora spelare och otillgängliga att delta i.

Källa: CoinDesk
Kryptovalutorna som steg mest 2017
Ett framgångsrikt recept från insättning, trading till uttag.

 

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE