Digital Cash – DASH

Digital Cash – DASH

DASH Dash är en Altcoin, en Altcoin (alternativa kryptovalutor) är kryptovalutor som är skapade för att konkurrera med Bitcoin såsom Dash och Litecoin men bygger på liknande principer med skillnader.

Digital Cash – DASH

Dash – Digital Cash är en av de mest lovande alternativa valutorna till Bitcoin enligt många. Dash är olik andra kryptoprojekt som Ethereum eller Stratis som är utvecklingsplattformar. Dash förespråkar sig som ett person-person, decentraliserat elektroniskt kontantsystem. Den avser att vara likvärdig våra Fiat pengar som vi använder i våra respektive länder. Digital Cash – DASH Digital Cash – DASH Digital Cash – DASH Digital Cash – DASH
Dash bygger på Bitcoins huvudkod, dock med nya funktioner (till exempel privatisering och snabba transaktioner). Liksom Bitcoin är Dash öppen källkod och har sin egen blockkedja, plånboksinfrastruktur och gemenskap. Men till skillnad från Bitcoin är transaktionsavgiften lägre. Inom Dash skapas ett block på ca 2 minuter till skillnad från Bitcoin som behöver runt 10 min.

 

En av de största fördelarna med DASH är att myntet har ‘instant sending’; Instant Sending är Dash lösning för blixtsnabba transaktioner. Istället för att flera nodes ska hinna med att godkänna transaktionen (vilket tar för lång tid) så finns det MasterNodes som har större trovärdighet. När en MasterNode godkänner transaktionen går det igenom direkt. Därefter får ytterligare nodes verifiera den så att inte en MasterNode gör felaktiga beslut. (Mer om MasterNodes nedan). På detta sätt kan en överföring ske på sekunden och därmed har Dash kommit över tröskeln att ta sig in på marknaden för fysiska och digitala butiker.

 

Masternodes är en vidarutveckling av Proof-of-stake, ju fler coins du äger, desto större rösträtt har du. I DASH måste du äga 1,000 stycken för att skapa en Masternode. Alla transaktioner verifieras och loggas av nodes. Däremot finns det de med större makt och trovärdighet än andra. Det är dessa som kallas för Masternodes. Inom Bitcoins är det miners som får 100% av avkastningen dvs. belöningen för arbetet. Med Dash delas belöningen upp i tre delar.
  1. Miners får 45%
  2. MasterNodes får 45%
  3. ”Treasure Chest” (Investeringsfond) får 10%
Detta innebär att en MasterNodes kan räkna med en avkastning på ungefär 10% av det låsta kapitalet, dvs ca 100 Dash per år.

 

Dessutom framgår det av utvecklingssamhällets attityd att Dash bara kommer att förbli digitala pengar, vilket är en bra sak. Dash är utformat för att ha ett totalt utbud på 18 miljoner mynt (coins).

 

För närvarande cirkulerande det 8 miljoner mynt från Dash och det förutspås att hela utbudet på 18 miljoner stycken nås år 2300. Evolutionen av DASH
Dash Evolution är ”nästa steg” i utvecklingen av Dash. Genom olika åtgärder har man lyckats pressa transaktionskostnaden och skapa snabbare transaktioner. Men en orsak till att kryptovalutor fortfarande inte etablerats i större utsträckning är att de är krångliga att köpa och hantera. Med Dash Evolution är tanken att det problemet ska lösas.

 

Istället för att sända Dash till en komplicerad kryptoadress så kopplas adressen till ett namn (likt hur man kopplar namn till ett telefonnummer i en telefonbok). Därefter kan betalningar ske direkt genom att man bara söker upp mottagarens namn i appen och genomför betalningen. Det kommer även att bli möjligt att ha olika konton likt en bank där man kan separera ”sparkonton” från ”transaktionskonton” osv. Att betala med mobilen till vänner eller butiker ska då kunna ske med bara något enstaka klick. Möjligheten ska även skapas att ha automatiska överföringar (likt autogiro).

Köp här

Källa: Facebook
Läs om vad Ripple är här.

Comments (No)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE