Cryptocurrency Conference Europol ska hjälpa poliser

Cryptocurrency Conference Europol ska hjälpa poliser

Förra veckan arrangerade den europeiska polismyndigheten Europol konferensen “Cryptocurrency Conference” där det diskuterades kriminalitet som involverade kryptovalutor.

Under konferensen avslöjade Europol bland annat att man håller på att utveckla ett spel som ska användas för att lära upp polisiära myndigheter hur de ska spåra kryptovalutor och brott där dessa förekommer. Man nämnde inte så hemskt mycket mer om spelet förutom att det ska vara världens första program där man använder gamification för att lära ut kunskap om kryptovalutor för polismyndigheter.

Europols kryptovaluta-spel utvecklar man tillsammans med CENTRIC (Centre of Excellence in Terrorism, Resilience, Intelligence and Organised Crime Research). Man planerar att presentera spelet närmare under Europol-INTERPOL Cybercrime-konferens som drar igång i oktober.

Europol
Europol, formellt Europeiska unionens byrå för samarbete inom brottsbekämpning, före 1 maj 2017 Europeiska polisbyrån, grundades 1992 för att ta hand om kriminalunderrättelser för hela Europeiska unionen. Den har sitt säte i Haag i Nederländerna och bland personalen finns företrädare för EU:s nationella rättsvårdande organ (polis- och tullväsen, invandringsmyndigheter med mera).
Europols syfte är att hjälpa Europeiska unionens medlemsstater till ett närmare och effektivare samarbete i deras strävan att förebygga och bekämpa organiserad transnationell brottslighet och terroris…

en_USENG
sv_SESWE en_USENG