Hur minar man Ethereum (Guide)

Guiden hur man minar Ethereum

Ethereum har tagit kryptovalutor till en ny marknad med storm de senaste 12 månaderna, exponentiellt stigande för att bli den näst största valutan på planeten. men hur minar man Ethereum och hur fungerar det?

hur minar man Ethereum

Vad är Ethereum?
Ethereum är en öppen mjukvaruplattform som bitcoin, bygger på blockchain-teknik, vilket gör att användarna kan bygga decentraliserade applikationer.Ethereum lanserades av Vitalik Buterin år 2015 och syftar till att tillåta användare att göra anonyma digitala betalningar över internationella gränser utan att behöva en traditionell bank eller tredje part.Ethereums kryptovaluta heter Ether (ETH) kan brytas genom att ställa in en dator för att lösa kryptografiska pussel. När din dator hanterar kalkylen så får du en belöning.

Hur minar man Ethereum

1. Hämta en Ethereum Wallet
Innan du börjar mina, måste du skapa en Ethereum wallet för att lagra dina tokens. Du kan göra det med en online eller offline wallet.
Det är viktigt att välja en säker plånbok för att skydda dina kryptotillgångar från hackare och tjuvar.
Offline fysiska plånböcker, som kommer i form av USB-hårddiskar, tenderar att vara det säkrare alternativet eftersom de inte kan hackas på distans.
Här finns en artikel om olika wallets

 

2. Installera Ethereum gruvprogram
När du har en wallet/plånbok, är du redo att ladda ner programvaran som behövs för att mina Ethereum.
Var extremt försiktig i detta skede av processen eftersom det finns mycket skadlig kod online som är utformad för att stjäla dina kryptor.
En fullständig guide till GPU-gruvdrift finns på Ethereum.org.

 

3. Sätt upp en Mining Rigg
Ethereum mining kräver en speciell GPU dedikerad till processen, men du kanske vill överväga det dyrare alternativet av en mining rigg som består av flera GPU:er.
I de tidiga dagarna av Ethereum kunde minare komma undan med mindre kraftfulla maskiner.
Mer info om GPU har du här.

 

4. Gå med i en Mining Pool
Med att Ethereum varit tillgängligt för alla i några år nu är det osannolikt att du kommer att kunna gräva mycket.
Miners kan gå med i “pooler” för att öka sina chanser att sola de kryptografiska pusselarna, sedan dela fördelarna mellan dem som hjälpte till i processen.
Det finns gott om poolalternativ där ute för just Ethereum miners, men kom ihåg att varje grupp kommer att ha lite annorlunda utbetalningsprinciper.
Mer info om mining pool

 

en_USENG
sv_SESWE en_USENG