Ethereum – nytt rekord, nu över 5 000% sedan årets början

Ethereum – nytt rekord, nu över 5 000% sedan årets början

Priset på Ethereum slog en heltid på måndag på 3 587 Kroner efter att bitcoin också rörde rekordnivåer.
Ethereum är upp över 5000 procent sedan årets början.
Spänning över potentialen hos den bakomliggande Ethereum blockchain-tekniken samt stöd från regeringar ökar aptiten.


Ethereumpriserna ökade på måndag för att spela in nivåer, efter att bitcoin också slog all-time highs, då aptit för digitala tillgångar fortsätter att växa.

Cryptocurrency handlade på cirka $ 407,10 i början av måndagsmorgonhandeln, enligt data från branschens webbplats Coinmarketcap. Detta är en rekordnivå som markerar en prisökning på mer än 5,001 procent sedan 1 januari när Ethereum handlade på 7,98 dollar.

Det kommer efter att bitcoin handlas över $ 3000 för första gången på söndagen, fortsätter sin enorma rally för året.

“Det starka intresset för bitcoin ökar investerarnas aptit för alternativa kryptokurvor där överlägsna vinster ses också, säger Pavel Matveev, medgrundare av Wirex, en personlig finansiell app som tillhandahåller en cryptocurrency plånbok och betalkort, berättade CNBC via e-post.

“Det finns viss korrelation mellan kryptokurvor i den meningen men det finns också en grundläggande efterfrågan på Ethereum i sig. Ethereum och bitcoin konkurrerar inte direkt eftersom de tjänar olika behov.”

Vad är Ethereum?

Ether är namnet på cryptocurrency som körs på Ethereum blockchain, vilket är den teknik som ligger till grund för det digitala myntet. Men Ethereum används ofta som stenografi för den digitala valutan också.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE