Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Ethereum – nytt rekord, nu över 5 000% sedan årets början

Ethereum – nytt rekord, nu över 5 000% sedan årets början

Priset på Ethereum slog en heltid på måndag på 3 587 Kroner efter att bitcoin också rörde rekordnivåer.
Ethereum är upp över 5000 procent sedan årets början.
Spänning över potentialen hos den bakomliggande Ethereum blockchain-tekniken samt stöd från regeringar ökar aptiten.


Ethereumpriserna ökade på måndag för att spela in nivåer, efter att bitcoin också slog all-time highs, då aptit för digitala tillgångar fortsätter att växa.

Cryptocurrency handlade på cirka $ 407,10 i början av måndagsmorgonhandeln, enligt data från branschens webbplats Coinmarketcap. Detta är en rekordnivå som markerar en prisökning på mer än 5,001 procent sedan 1 januari när Ethereum handlade på 7,98 dollar.

Det kommer efter att bitcoin handlas över $ 3000 för första gången på söndagen, fortsätter sin enorma rally för året.

“Det starka intresset för bitcoin ökar investerarnas aptit för alternativa kryptokurvor där överlägsna vinster ses också, säger Pavel Matveev, medgrundare av Wirex, en personlig finansiell app som tillhandahåller en cryptocurrency plånbok och betalkort, berättade CNBC via e-post.

“Det finns viss korrelation mellan kryptokurvor i den meningen men det finns också en grundläggande efterfrågan på Ethereum i sig. Ethereum och bitcoin konkurrerar inte direkt eftersom de tjänar olika behov.”

Vad är Ethereum?

Ether är namnet på cryptocurrency som körs på Ethereum blockchain, vilket är den teknik som ligger till grund för det digitala myntet. Men Ethereum används ofta som stenografi för den digitala valutan också.