Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Ethereum VS Ethereum Classic

 

Ethereum VS Ethereum Classic

Ethereum släpptes 2015 efter att ha skapats av Vitalik Buterin 2014. Precis som jag nämnt i blockkedjans evolution anses Ethereum vara blockkedjan 2.0 och skapade många fler möjligheter än bara finansiella transaktioner. Till skillnad från Bitcoin, som endast är lämpligt för överföring av finansiella medel, tillåter Ethereum att människor skapar något som kallas för smarta kontrakt. Ethereum VS Ethereum Classic Ethereum VS Ethereum Classic Ethereum VS Ethereum Classic

Ett smart kontrakt gör det möjligt för två eller flera personer att ingå ett avtal utan att behöva en tredje part. I grund och botten kan du föreställa dig att du automatiskt skickar din vän pengar på födelsedagen varje år. Som det ser ut idag kan du göra det genom din lokala bank, men hur coolt skulle det vara att skapa ett smart kontrakt så att du kan skicka det automatiskt utan att behöva en bank?

Det här är bara en mycket liten del av vad smarta kontrakt kan göra. möjligheterna de låser upp är oändliga. Smarta kontrakt kan skapas för nästan allting. Hyra en bostad, försäkring, betting, röstning, investeringar och så mycket mer!
Smarta kontrakt är den första delen men man bestämde även sig för att skapa ett nytt projekt som kallades DAO, som står för Decentralized Autonomous Organization. DAO-konceptet var som en riskkapitalfond som skulle fungera i ett decentraliserat ekosystem.
Du kan köpa Ethereum eller Ethereum Classic här.

För att projektet skulle komma igång behövdes en stor investering från kryptosamfundet. Faktum är att totalt 150 miljoner dollar, i ETH, samlades ihop på bara 28 dagar! DAO-projektet innebar att det var nästan 14% av alla ETH-mynt i omlopp! Efter att DAO hade fullbordat sin investeringskampanj, blev den hackad! Någon stal mer än 1/3, eller 50 miljoner dollar, från DAO: s plånbok.
Detta var inte ett säkerhetsproblem med Ethereums blockkedja, det berodde på att DAO-utvecklarna gjorde fel vid teknikens uppbyggnad. Efter attacken blev givetvis investerarna oroliga vilket medförde att ETHs kurs gick söderut, och värdet av ETH gick snabbt från $20 till $13.

På grund av hur DAOs smarta kontrakt byggdes kunde inte hackaren komma åt de stulna $50 miljoner förrän efter 28 dagar! Så, Etherumsamfundet var tvungna att bestämma sig för vad de skulle göra åt det.
Ethereum-utvecklarna föreslog två möjliga alternativ: – Skapa en hard fork av Ethereums blockkedja – eller att inte göra någonting. Det var här argumentet för Ethereum vs Ethereum Classic började, och här är varför!

Att skapa en hard fork
Om du inte är säker på vad en hard fork är, betyder det i grunden att ändringar görs i den ursprungliga koden för en blockkejda. Sedan splittras blockkedjan i två. (Den nya består av noder / datorer i blockkedjan som hämtar uppdateringen). Om små förändringar behövs kallas det för en soft fork; Om stora förändringar behövs kallas det för en hard fork!

Tanken som lagts fram var att eftersom så mycket pengar hade stulits och att pengarna skulle vara tillgängliga för hackarna att spendera inom 28 dagar, skulle en hard fork göras. Genom att genomföra en hard fork skulle Ethereum-utvecklarna kunna återbetala alla de människor som förlorade sina pengar från att investera i DAO. Vissa människor kände att genom att skapa en hard fork av den ursprungliga blockkedjan skulle det gå emot tron ​​av varför blockkedjor skapade; att de skulle vara decentraliserade och att transaktioner som skedde inte skulle kunna göras ogjorda. Även om dessa människor förstod att massor av människor förlorade sina pengar, tyckte de att det var viktigare att låta Ethereum fortsätta som det var.

Förändringar kan inte göras i blockkedjan utan att det går till omröstning, och därmed var samfundet tvungna att bestämma vilket alternativ som var bäst. Jo, de flesta människor bestämde sig för att det var för mycket pengar som var inblandade för att inte göra någonting, så de skapade en hard fork!
Efter beslutet hade Ethereum blockkejdan kvar sitt namn, men körde nu på en hard fork. De människor som var oense med forken bestämde sig för att förbli på den ursprungliga blockkedjan som nu heter heter Ethereum Classic!

I verkligheten är det verkligen inte mycket som skiljer Ethereum och Ethereum classic. Du måste komma ihåg att en hard fork gjordes för att radera de 150 miljoner dollar som skickades till DAO, inte för att göra några specifika tekniska uppgraderingar.
En av de mest intressanta sakerna att se fram emot är den möjliga uppgraderingen från Proof of Work till Proof of Stake. Detta kommer dramatiskt minska den mängd energi som krävs av noder / datorer för att verifiera Ethereums-transaktioner! Ethereumutvecklare arbetar också med nya protokoll för deras kommande Proof of Stake-omkoppling. Vilket ökar antalet transaktioner som Ethereum blockkejdan kan hantera per sekund. ETC kommer dock förbli på Proof of Work vilket kommer bli den största skillnaden i teknik.

Källa: Facebook Skriven av: Dennis