EWBF’s CUDA Zcash miner Version 0.3.4b.

EWBF’s CUDA Zcash miner Version 0.3.4b.

EWBF’s CUDA Zcash miner Version 0.3.4b.

Vi fortsätter att måla vidare i vårat avsnitt för er nybörjare och tänkte denna omgången lägga en beskrivning för er som sitter på ett Nvidia kort av någon variant. Om man använder EWBF direkt i kommandotolken/konsol/Command Prompt från din dator så slipper man tex betala transaktionsavgifter ,uttagsavgifter & kan behålla valutan i de befintliga formatet i din plånbok vilket gör dig rikare i livet.

Receptet är väldigt mycket enklare än de verkar och vi ska försöka i det här kapitlet bryta ner de i delar för den gemene användaren, så ni får en riktig steg-för-steg guide. Så som allt annat i livet behöver vi lite förberedelser innan vi kan starta igång.

Du behöver följande :

  • Windows OS x64 av formatet 7,8 eller 10
  • Ett installerat Nvidia grafikkort
  • Senaste drivrutiner från Nvidia

§ Hur får man veta vilket operativsystem jag har på min dator?

Om de är på den här punkten du fastnar så föreslår vi att du slutar läsa nu direkt, alla har ju olika spets kompetenser och vi förstår att datorkunskap inte är din starka sida.

§ Hur får man reda på vilket grafikkort jag har?

Starta Enhetshanteraren genom skriva enhetshanteraren i startläget, klicka Inställningar i högerspalten och sen på Enhetshanteraren.

Klicka på Bildskärmskort och du kan utläsa vad du har för grafikkort i datorn.

§ Hur laddar jag ner och installerar Nvidias senaste drivrutiner?

Jag länkar till nerladdnings sajten nedan för drivrutinerna, har du dom senaste drivrutinerna installerade sedan innan så hoppar du över denna punkten.

http://www.nvidia.com/Download/index.aspx

ZCash / ZEC / Equihash / Sols

Vi kommer fokusera på att använda en gammal vän som heter ZCash vilket är en nästan ultimat kryptovaluta för just Nvidia baserade grafikkort. Oftast är ZCash(ZEC) den mest lönsamma valutan för mining med Nvidia kort och är särkilt nu ett bra alternativ gentemot förändringar kring Ethereum. ( PoW till PoS.) I den här delen kommer du behöva bekanta dig med wallet (Plånboken) och poolen som vi ska fiska från innan vi konfigurerar EWBF programmet.

JAXX.io

Jag har valt att använda en så kallad multiwallet för flera valutor samlade under samma tak. Den här varianten är ett grafiskt program och finns att ladda ner både som App till din Android/iOS/Chrome/Firefox eller ladda ner som program till din dator. Surfa in på https://jaxx.io/ och ladda ner mjukvaran helt kostnadsfritt. Jaxx har inte bara enbart ett användarvänligt gränssnitt med wallet adresser utan även integrerats med Shapeshit vilket innebär att du kan växla mellan valutorna i samma program.

Flypool

Det finns idag ett hav med pooler, personligen tycker jag Flypool flyger bäst när de kommer till ZCash. De krävs ingen förregistrering med att använda deras tjänst. Pool avgiften är satt på 1 % och baseras på PPLNS, utbetalningar sker från 0,01 ZEC utan transaktionsavgift och de går att skriva in sin mejladress som varnar om mining processes stannar upp. För er som vill hålla ett öga på mining processen/statestik så kan man titta in på https://zcash.flypool.org/

_____________________________________________________________________________________

EWBF’s CUDA Zcash miner Version 0.3.4b.

 

Programmet är skrivet för Nvidias senaste grafikkorts-arkitektur Pascal men fungerar på kort med grafikminne 1 GB. Utvecklaren/skaparen tar ut en avgift vid nyttjade av EWBF om ca 2 % av mining processen men kompenserar med en förbättring av hastighet om 2 %. Den här guiden tillämpas för ZCash (ZEC) men de går lika bra att mina Zclassic (ZCL) Zencash (ZEN) Hush (HUSH) Komodo (KMD) Nicehash-Equihash BitcoinZ (BTCZ) eller någon annan Equihash baserad valuta.

Förväntad normal hastighet i sols per sekund.

GTX 1060 6gb 300 sols/s
GTX 1070 444 sols/s
GTX 1080 500 sols/s

  • Du kan börja med att ladda ner EWBF’s programvara antingen från portalen MEGA alternativt Google för ditt OS på datorn via länken nedan. (Välj alltid senaste versionen te.x Zec Miner 0.3.4b.zip) Vissa webbläsare som Chrome flaggar detta som skadlig fil och blockeras, men vill man ha EWBF så finns de inga genvägar.

Windows x64
https://mega.nz/#F!usQh2bTa!3qp_PaiO-dw3F0mpvLXynA
https://drive.google.com/open?id=0B9EPp8NdigFianNlcUh0YWFhOVE

Linux x64
https://mega.nz/#F!aop0BLaR!qQUGG6C2ZhE2zAC0XAlMSw
https://drive.google.com/open?id=0B9EPp8NdigFibDl2MmdXaTFjWDQ

  • Packa sedan upp zip/RAR filen på C:

  • Väl inne i mappen ska vi skapa ett ny anteckning, höger klicka välj “Nytt > Textdokument.”
  • Kopiera in följande text i dokumentet. (Tänk på att sätta understa raden efter –user exakt som exempelbilden visar, av någon okänd anledning blev dubbel bindestrecken ett långt streck? Kan va trötthetsfaktorn 01:48 på natten som busar)

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 1
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100
miner.exe –server eu1-zcash.flypool.org –user t1bxVaNWsrwkPWZ7pqobFf4qUvZnhDY7f43.superfly –pass x –port 3333

  • CTRL+S – Spara anteckningen, men skriv i slutet på filnamnet .bat (se ovan bild exempel) och välj Filformat: Alla filer.
  • Dubbel klicka på filen superfly.bat så bör du vara igång.

Om de inte var underförstått och alla gånger kanske de inte heller är självklart. För att du ska ha möjlighet att mina för egen del så använd din egna T adress i .bat filen som du finner i JAXX men som tack för en ofantligt välskriven guide så får du gärna mina lite eller donera på/till min adress t1bxVaNWsrwkPWZ7pqobFf4qUvZnhDY7f43

EWBF’s CUDA Zcash miner Version 0.3.4b har i den här versionen fixat en del buggar här och var och rullar på utan stödhjul. Programmet kan tillämpas för även nya mynt som BitcoinZ, läs gärna mer om detta på https://www.internetvalutan.se/bitcoinz-btcz/

Och för dig som vill konfigurera ytterligare i sin .bat fil kan läsa mer om kommando i “Help” filen som följer med nerladdningen.

I nästa artikel tänkte jag lyfta hur du enkelt kan optimerar ditt Nvidia grafikkort, så håll dig nära – prenumerera, kommentera, memorera och framförallt registrera.

 

Over and Out

 

 

 

https://bitcointalk.org/index.php?topic=1707546.0

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE