Hur du bygger en Ethereum mining rigg

Hur du bygger en Ethereum mining rigg

Jag har haft tanken nu länge på att bygga en mining rigg och då var ETH väldigt billigt när tanken slog mig, för varje dag så har den ökat med flera hundra procent. Det är inte enkelt att veta eller fråga nån med kunskap som är svensk för jag kan känna att vi är väldigt efter i Sverige med internet valutor.

Mining är termen som används för att beskriva processen att extrahera krypto-tokens från ett blockchain nätverk.

När det gäller Ethereum innebär det att datorer ständigt kör en hashingalgoritm, som tar en stor mängd information och kondenserar den till en sträng siffror 1 och 0.

Hashingalgoritmen som används av Ethereum heter etash-hashes-metadata från det senaste blocket.  Varje nytt block i blockchain anger nätverket att hash-värdet och alla minare på nätverket försöker gissa det nonce som kommer resultera i ett värde.

6st grafikkort som heter RX 580 gör det helt underbart för att optimera för att köra liknande operationer om och om igen vilket gör det helt perfekt för hash på Ethereum blockchain.

Det finns mycket att tänka på och ett av dom är elkostnader det kommer att kosta dig med detta setup ungefär 200-500kr i månaden beroende på vad du har för elavtal.

Dessa grafikkort finns just nu att föreställa på komplett.se

________________________

Nu pallar jag inte dra hela historien om allt exakt nu går vi vidare i detta lite mer kortfattat.

Nu har du köpt 6 grafikkort nu behöver vi en processor och då väljer vi en som heter Intel med 2.8GHz. sen behöver vi ett ram minne som inte är så viktigt men brukar säga att 8gb räcker gott och väl.

Moderkortet det jag rekommenderar är ett som heter asrock H81 pro BTC moderkort.

Furu DDR3 8GB minne.

Hårddisk Kingston 120GB SSD

Nätaggregat EVGA 1300W

OS: rekommenderar jag Linux mer stabil.

Kommer en video ochså när jag börjar bygga en rigg och det kommer om några veckor.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE