Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Hur man överklockar grafikkort för mining

Hur man överklockar grafikkort för mining

Hur man överklockar grafikkort för mining.

Det är inte alltid som den klassiska datanörden intresserar sig för mining,
utan mining kan intressera egentligen vem som helt. Och även om man inte besitter världens förkunskaper tycker vi ändå att mining ska vara för alla. En minares uppgift är ju trots allt de viktigaste organet i processen, men de även här man tjänar dom säkraste pengarna. Mining är underhållet och uppehåller transaktionsflödet med hjälp av matematiska beräkningsprocesser. Man skapar med andra ord den sekretessbelagd diarieföringen och traskar med “pengapåsen” till mottagaren, detta är grunden för internetvalutans existens. Jag hade tänkt att skriva ner ett par rader hur du kan optimera ditt Nivdia grafikkort på bara ett par minuter.

Poängen med att överklocka ett grafikkort är givetvis att generera en högre belöning, för oss handlar de om att hitta en balans att bibehålla en lång livslängd men samtidigt klämma ut dom där sista kronorna utan att bli rånad av elbolaget. Ibland önskar man ju att man hade satsat på en youtube kanal istället, men så här får de bli så länge.

Vi kommer att använda oss utav ett gammalt Nvidia Geforce Gtx 750ti och Nvidias egna drivrutiner version 382,05, alltså inte den nyaste. Sen kommer vi fin justera överklockningen med ett program som heter MSI Afterburner v. 4.4.0. Som vanligt kastar vi upp ett par länkar längst ner i artikeln. Överklockningen kommer ske i två delar där vi börjar bearbeta genom aktivitetshanteraren i Windows.

Ladda ner drivrutiner gratis till Nvidia v 382,05

Download Windows 10 64-bit (Desktop)
Download Windows 7 / 8.1 64-bit (Desktop)

Ett bättre P-tillstånd

  • Öppna upp Aktivitetshanteraren
  • Tryck Arkiv och välj kör ny aktivitet.
  • Kryssa i rutan – Skapa den här uppgiften med administrativ behörighet.
  • Skriv CMD och tryck OK

Nu öppnas kommandotolken upp och de första vi skriver är följande :

cd C:\Program\NVIDIA Corporation\NVSMI\

Detta dirigerar oss till mappen NVSMI – Tänk på att du kanske ha spara Nvidias drivrutiner i en annan mapp & behöver då ändra till tex  cd C:\Program Files\NVIDIA Corporation\NVSMI\

Nästa kommando vi skriver är :

nvidia-smi -q -d PERFORMANCE

En typ av kartläggning visas för både drivrutiner och övrigt men vi ska fokusera på”Performance State.” Performance State är en klassificering till Nvidia baserade grafikkort – vårat mål är att nå ett maximalt tillstånd för miningen. Vanligaste förekommande är graden P2 = arbetstillstånd, men vi ska vrida ut de där lilla sista och optimera kortet till Performance State P0.

Vi går vidare i nästa steg och skriver

nvidia-smi -q -d SUPPORTED_CLOCKS | more

Nu får vi fram de befintliga hösta värdena för Memory(minne) i det här exemplet är 2800 MHz
och Core 1344 MHz (redovisas som Graphics).  Trycker Enter ända ner till botten tills vi når

C:\Program\NVIDIA Corporation\NVSMI\ __

För att programmera in de högsta värdena vilket är sista delen i NSMI skriver ni följande kommando.

nvidia-smi -ac 2800,1344

Och har ni totalt gjort bort er gå de att nollställa inställningarna med

nvidia-smi -rac

___________________________________________________________________________________________________

 

MSI Burner version 4.3.0 alt 4.4.0

Vi har nu lagt grunden för en stabil överklockning men ska givetvis fin justera grafikkorten med hjälp av MSI Burner. En gemensam nämnare är att internet valutor i regel uppskattar mer Memory än Core och vårat tips är att ni ökar varsamt med värdena för att inte bränna grafikkortet.

Både Memory Clock (MHz) och Core Clock (MHz) är i default-värde, så du måste skriva hur mycket mer MHz du vill lägga till standardvärdet. Börja med att applicera värden som -50 till 160 för Core Clocks och -100 till 1500 för Memory Clock.

Ett bra tips på vägen är att skynda långsamt med ökning på +50 för att nå ert grafikkorts bästa optimala värden och va noggrann med att registrera  in förändringar i hash/s kontra sols/s i processen för överklockningen. Ha även i åtanke att få ut mest effekt per watt som förbrukas.

https://www.msi.com/page/afterburner

Och som slutord vill jag bara tillägga, har du gjort som nedan bild visar så har du gjort jävligt fel.

Hur man investerar på kryptovalutor

Hur man investerar i Kryptovalutor (Läs Mer)
Har du investerat i Onecoin (Läs Mer)
Hur du tar ut Kryptovalutir (Läs Mer)
Bästa GPU för Mining (Läs Mer)
Bästa Krypto-wallet (Läs Mer)
Regler hos skatteverket (Läs mer)
Sveriges Bitcoin ATM Maskiner (Läs Mer)
4 Valutor du inte säljer fram till 2020 (Läs Mer)
Huvudsidan