Internetvaluta på topplistan förutom Bitcoin

Internetvaluta på topplistan förutom Bitcoin

1) Ethereum (ETH)
Ethereum lanserades 2015 och är en decentraliserad mjukvaruplattform som gör det möjligt att bygga och driva smarta kontrakt och distribuerade applikationer (ĐApps) utan nedslag, bedrägeri, kontroll eller störningar från tredje part. Under 2014 hade Ethereum lanserat en pre-sale för eter som hade fått ett överväldigande svar. Applikationerna på Ethereum körs på sin plattformsspecifika kryptografiska token, eter. Ether är som ett fordon för att flytta runt på Ethereum-plattformen, och eftersträvas av de flesta utvecklare som vill utveckla och köra applikationer inom Ethereum. Enligt Ethereum kan det användas för att “kodifiera, decentralisera, säkra och handla nästan vad som helst”. Efter attacken på DAO år 2016 delades Ethereum i Ethereum (ETH) och Ethereum Classic (ETC). Ethereum (ETH) har ett börsvärde på 4,46 miljarder dollar, andra efter Bitcoin bland alla kryptokurser. (Relaterad läsning: Den första någonsin Ethereum IRA är en spelväxlare)

2) Litecoin (LTC)
Litecoin, som lanserades år 2011, var bland de första kryptokurserna efter bitcoin och kallades ofta som silver till Bitcoins guld. Det skapades av Charlie Lee, en MIT-examen och tidigare Google-ingenjör. Litecoin är baserat på ett globalt betalningsnät med öppen källkod som inte kontrolleras av någon central myndighet och använder “krypteras” som ett bevis på arbete, som kan avkodas med hjälp av CPUer av konsumentkvalitet. Även om Litecoin är som Bitcoin på många sätt, har den en snabbare blockgenereringshastighet och erbjuder därför en snabbare transaktionsbekräftelse. Annat än utvecklare finns det ett växande antal köpmän som accepterar Litecoin.

 

3) Zcash (ZEC)
Zcash, en decentraliserad och öppen källkryptocurrency lanserad under senare delen av 2016, ser lovande ut. “Om Bitcoin är som http for pengar, är Zcash https,” är hur Zcash definierar sig. Zcash erbjuder integritet och selektiv insyn i transaktioner. Således, som https, hävdar Zcash att ge extra säkerhet eller integritet där alla transaktioner spelas in och publiceras på En blockchain, men detaljer som avsändare, mottagare och belopp förblir privata. Zcash erbjuder sina användare valet av “skärmade” transaktioner, vilket gör att innehållet kan krypteras med hjälp av avancerad kryptografisk teknik eller konstruktion med nollkunskapssäkerhet som kallas en zk- SNARK utvecklad av sitt lag. (Relaterad läsning, se: Vad är Zcash?)

4) Dash
Dash (ursprungligen känd som Darkcoin) är en mer hemlig version av Bitcoin. Dash erbjuder mer anonymitet eftersom det fungerar på ett decentraliserat masterkodsnätverk som gör transaktionerna nästan otänkbara. Lanserat i januari 2014 upplevde Dash en ökande fläkt efter en kort tidsperiod. Denna cryptocurrency skapades och utvecklades av Evan Duffield och kan brytas med en CPU eller GPU. I mars 2015, “Darkcoin” rebranded till Dash, som står för Digital Cash och fungerar under ticker – DASH. Rebranding förändrade inte några av dess tekniska egenskaper som Darksend, InstantX. (Relaterad läsning, se: Topp Alternativa investeringar för pensionering)

5) Ripple (XRP)
Ripple är ett globalt avvecklingsnät i realtid som erbjuder omedelbara, säkra och billiga internationella betalningar. Ripple “gör det möjligt för bankerna att lösa gränsöverskridande betalningar i realtid, med öppenhet i slutet och till lägre kostnader.” Ripple Currency har en marknadsvärde på 1,26 miljarder dollar. Ripples konsensusbokstav – dess konformationsmetod – behöver inte gruvdrift, en egenskap som avviker från bitcoin och altcoins. Eftersom Ripples struktur inte kräver gruvdrift minskar användningen av datakraft och minimerar nätverksfördröjningen. Ripple anser att “fördelningsvärdet är ett kraftfullt sätt att stimulera vissa beteenden” och för närvarande planerar därför att distribuera XRP främst “genom affärsutvecklingsavtal, incitament till likviditetsleverantörer som erbjuder snävare spridningar för betalningar och säljer XRP till institutionella köpare intresserade av att investera i XRP.”

6) Monero (XMR)
Monero är en säker, privat och oupptäckelig valuta. Denna öppen källkryptocurrency lanserades i april 2014 och spjutade snart stort intresse bland kryptografiska samhället och entusiasterna. Utvecklingen av denna cryptocurrency är helt donationsbaserad och community-driven. Monero har lanserats med ett starkt fokus på decentralisering och skalbarhet och möjliggör fullständig integritet genom att använda en speciell teknik som kallas “ringsignaturer”. Med denna teknik visas en grupp kryptografiska signaturer, inklusive minst en riktig deltagare – men eftersom de alla Verkar giltig, den verkliga kan inte isoleras.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE