Kommer Bitcoin och Kryptomarknaden Gå Upp Innan Årets Slut?

Bitcoin ETF (Exchange-Traded Funds)

Bitcoin ETF kommer inte att bli godkända inom närmaste tiden, enligt Reggie Browne, som är senior chef, och den som har hand om ETF-handeln på Cantor Fitzgerald (en finansiell verksamhet som specialiserat sig på institutionellt kapital och handel). Han kallas även för “ETFs gudfader ”och sa att det kommer krävas ett starkt regelverk inom branschen innan en ETF kan godkännas. Specifikt sade Browne att “Det är mycket svårt för SEC (Securities and Exchange Commission) att ta ett förnuftigt beslut eftersom det inte finns tillräckligt med information ännu. Marknaden är inte tillräckligt utvecklad än”.

VD för det nystartade kryptoföretaget Abra (en app som tillåter dig att köpa, lagra och investera i 28 kryptovalutor; allt på en plats med hög säkerhet), Bill Barhydt, anser att anledningen till att SEC hittills har avslagit ETFerna är på grund av att ansökningarna från kryptoindustrin inte passar in i vad SEC brukar godkänna.

Bakkt kan inleda återhämtningen och förbättra chansen för ett godkännande av en bitcoin ETF?

Den kända kryptoinvesteraren och tekniska analytikern, Alex Krüger, har sagt att Bakkt (en plattform som gör det möjligt för konsumenter och institutioner att smidigt köpa, sälja, lagra samt spendera digitala tillgångar) kommer att leda till återhämtningen av bitcoin under 2018 och första kvartalet i 2019. Krüger förklarade att avslagen av Bitcoin Exchange-traded Funds (ETF) av VanEck, SolidX och Chicago Board Options Exchange (CBOE) kommer att leda till ytterligare nedgång för bitcoins pris. Hans första mål är att priset faller tillbaka till $6 000 stödnivån men i värsta fall kan priset hamna runt $4 000.

Diagram

Bakkt är en reglerad kryptotrading plattform som utvecklats av ICE (Intercontinental Exchange), som äger handelsplattformar för finansiella- och råvarumarknader. Bolaget driver 12 reglerade börser och marknadsplatser och är moderbolag till New York Stock Exchange (NYSE). De håller på med att skapa ett ekosystem som gör det möjligt för både detaljhandeln och institutionella investerare att delta i kryptomarknaden samtidigt som de tillhandahåller skydd för investerare. De erbjuder nämligen produkter som överensstämmer med regleringar i USA.

Bakkt kommer att lansera en marknad för kryptoterminkontrakt i december. Det är en viktig händelse eftersom det ytterligare ökar likviditeten hos bitcoin. SEC har nämligen avvisat 9 bitcoin ETFs så långt och hävdar att en anledning är att termin-marknaden för bitcoin inte är tillräckligt stor eller likvid för att hantera en ETF.

Därför har lanseringen av Bakkt, involveringen av marknadsoperatör CBOE med VanEck ETFen, där VanEck redan skapat över 200 framgångsrika ETFs med SEC, lett till en positiv förväntan mot VanEck -SolidX ETF. Alex Krüger förklarade att de kommande månaderna kommer präglas av förnyad entusiasm gentemot kryptomarknaden och initieras av Bakkt och VanEck ETF vilket kommer att låta bitcoins pris klättra tillbaka mot tidigare nivåer.

Comments (No)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE