Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Kryptovalutan har blivit en riktig energitjuv

Kryptovalutan har blivit en riktig energitjuv

Kryptovalutan har blivit en riktig energitjuv. Enligt nya siffror beräknas utvinningen av bitcoin nu dra mer ström än 159 av jordens länder.

De senaste månaderna har rubrikerna om bitcoins ständigt stigande värde regnat över oss. Men samtidigt har valutan blivit allt dyrare i drift. Nya siffror visar att kryptovalutan nu konsumerar mer än hela Irland,skriver The Next Web.

Det är datorkraften som krävs för att ”gräva” nya bitcoin som analytiker tror skjutit i höjden. Enligt beräkningar som sajten Digiconomist gjort konsumerar utvinningen av nya pengar nu över 29 TWh ström per år. Det är en 30-procentig ökning på en månad, och bitcoin beräknas nu stå för 0,13 procent av den totala globala energikonsumtionen.

Om bitcoin vore ett land skulle valutan enligt den beräkningen konsumera mer energi än 159 av jordens länder. Det är ungefär samma nivå som Irland, Slovakien eller Oman.
Sett till antalet transaktioner inom bitcoin-nätverket skulle strömmen som går åt till en enda överföring räcka till att förse ett genomsnittligt amerikanskt hem med el i flera dagar.
Det ska tilläggas att Digiconomists siffror bygger på en uppskattning av strömkonsumtion. Exakta siffror är omöjligt att ta fram. Men något som verkar klart är att bitcoin drar väldigt mycket mer energi än andra betalmedel.

Vad är bitcoin