Kryptovalutan Kodak Coin

Kryptovalutan Kodak Coin

Kryptovalutan Kodak Coin

Ni som är relativt unga vet nog inte vilka Kodak är, medans vi som har några år på nacken vet att det är ett fotobolag som var väldigt populärt en lång tid när de gamla kamerorna och fanns.

Inte skulle någon ana att Kodak har skapat något som heter Kodak Coin vilket är väldigt spännande, snart blir det Elektrolux Coin antar jag haha.

• Bolaget ska, tillsammans med Wenn Digital, lansera en rättighetsplattform för bilder baserad på blockchain-teknik (infrastrukturen bakom Bitcoin). Tanken är att alla, både amatörer och proffs, ska kunna sälja sina bilder.

• De ska också lansera kryptobvalutan Kodak Coin. Den beskrivs som en ”fotocentrerad kryptovaluta” som ska hjälpa fotografer och byråer att ta kontroll över sina bildrättigheter. Kodak Coin ska av allt att döma vara valutan på rättighetsplattformen.

• För att sjösätta kryptovalutan görs en så kallad ICO, som öppnas den 31 januari för investerare i USA, Kanada och andra utvalda länder.

I en börsnotering (IPO) erbjuds allmänheten att teckna aktier i företag. I en ICO handlar det istället om att investerare lockas att köpa ett antal ”tokens”, eller enheter, av en digital tillgång baserad på kryptovaluta.

Film- och kameratillverkaren Kodak är för många synonymt med ett bolag som blev totalt överkört när marknaden förändrades, likt den svenska skrivmaskinstillverkaren Facit. Bolaget var nära konkurs 2012, men sålde stora delar av verksamheten och återföddes som ett “teknologibolag fokuserat på bilder”.

Så hur reagerar marknaden på Kodak Coin och bolagets ICO?

När nyheten kablades ut steg Eastman Kodak Companys aktie med omkring 45 procent. Vid 20:30 tiden på tisdagskvällen hade aktiens värde nästan fördubblats.

Välkommen till kryptofeberns 2018.

 

Källa breakit.se

Vad är Tenx

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE