MinerGate – hantera flera valutor samtidigt

MinerGate –  hantera flera valutor samtidigt

MinerGate –  hantera flera valutor samtidigt

Vad är MinerGate? Vanligtvis krävs en särskild lösning för varje valuta. Men med MinerGate så får man den stora fördelen att på en och samma gång kunna hantera flera olika kryptovalutor. I skrivande stund gäller detta fler än tretton olika valutor. Detta möjliggörs genom att de enskilda datorresurserna riktas dit möjligheterna för framgång är som störst. Hur detta sker har vi skäl att återkomma till. Först bör något sägas om hur man faktiskt installerar MinerGate.

Programmet finns tillgängligt till ett flertal system och plattformar. Däribland Windows, Mac, Android och ett antal olika Linuxdistributioner. Det har ett praktiskt gränssnitt där man själv kan välja vilka kryptovalutor man är intresserad av, samt hur mycket datorkraft man är villig att avvara. För den som känner sig mer tekniskt lagd finns alternativet att använda sig utav en helt textbaserad terminal. Eftersom MinerGate både kan använda sig av datorns centralprocessor (CPU) och grafikprocessor (GPU) finns stora möjligheter till effektiv användning av tillgängliga resurser. Vill man begränsa sig går det, som exempel, att instruera programmet att endast använda en av den moderna centralprocessorns ofta många kärnor och kanske bara hälften av grafikprocessorns tillgängliga resurser. För att sätta igång behöver man endast skaffa ett konto hos MinerGate och installera den version av programmet som passar den egna datorn. Därefter är det bara att låta programmet sköta själva arbetet.

Tiden är din vän – underskatta inte värdet av tålamod

Vi nämnde tidigare att MinerGate kan hantera flera kryptovalutor samtidigt och fokuserar på den som är mest tillgänglig för tillfället. Anledningen att det periodvis kan vara svårare att mina vissa valutor är att mängden resurser som krävs står i direkt förhållande till valutans popularitet. Fördelen med MinerGate är att detta automatiskt tas i åtanke. Ingen har nog lyckats undvika att Bitcoin är väldigt omtalat. Därmed är det även en väldigt efterfrågad valuta. Särskilt under perioder då tidningarna skriver extra mycket om den. På så sätt kan det periodvis vara ganska ofördelaktigt att  försöka mina Bitcoins. Då kan MinerGate, automatiskt eller efter manuell justering, istället fokusera på de kryptovalutor som för tillfället är mer tillgängliga och därav mer värdefulla i kontexten av mining.

Är det någon idé att mina? I detta sammanhang är tiden verkligen din vän. Många gör misstaget att anta att man kommer se resultat samma sekund som man installerat programmet. Men då det hela till stor del är en fråga om resurser så finns det en viktig sanning som man inte får glömma – brist på resurser kan vägas upp av tid och ont om tid kan kompenseras med mer resurser. Då man som användare av en vanlig hemmadator har begränsade resurser, åtminstone i jämförelse med vissa andra dedikerade system, får man se till att göra det bästa av situationen och istället låta tiden arbeta till ens fördel. Låt arbetet ha sin gång, och stirra dig inte blind på siffrorna. Med tiden kommer du att se resultat.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE