Nya Bitcoin Gold rasar

Nya Bitcoin Gold rasar

Bitcoin har för andra gången delats upp och den nya kryptovalutan bitcoin gold har på onsdagen rasat med över 60 procent, rapporterar CNBC.

Tanken med bitcoin gold är att öppna upp för så kallade bitcoingrävare med lite mindre kraftfulla maskiner, jämfört med de aktörer med väldigt påkostade datorer som idag verifierar transaktionerna på blockkedjan som understödjer bitcoin. Delningen av blockkedjan genomfördes igår den 24 oktober och innebar att bitcoin gold såg dagens ljus.

Det är inte första gången som en delning av bitcoin har skett. I juli skedde en liknande split som innebar att bitcoin cash skapades. Initialt handlades bitcoin cash upp till som mest 914,45 dollar men har sedan dess rasat ned till strax över 330 dollar.

Alla som äger bitcoin erhåller också bitcoin gold. Priset på den sistnämnda valutan har dock rasat med över 66 procent på onsdagen till strax över 161 dollar. Även bitcoin och andra kryptovalutor som ethereum har pressats initialt på onsdagen men återhämtat sig under dagen.

De större handelsplatserna för kryptovalutor har ännu inte infört möjlighet att handla med bitcoin gold ännu och experterna är oense huruvida delningen var bra eller inte.

En bedömare menar till exempel att olika versioner av bitcoin är förbryllande för användarna men andra menar att det är ett sätt för aktörer att gå åt olika håll när det gäller utvecklingen av blockkedjan och valutan.

Finwire/EFN

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.