Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Nytt grafikkort från AMD, utsålt på minuter!

Nytt grafikkort från AMD, utsålt på minuter!

 

Det har blivit oerhört populärt med så kallat mining i om världen varpå vi febrilt försöker införskaffa oss bygg material till vårat nästa projekt rigg nr 2. Till vår förvåning så möttes vi av ett stort “Out Of Stock” lagerhyllorna verkade knappt hunnits fyllas tills allt va slut sålt. När efterfrågan är så pass stor förstår man att fenomen internet valutor kommer blomstra framöver.

AMD Radeon RX Vega 56 & 64 

De va tidigt förra veckan som företaget Advanced Micro Devices (AMD) lanserade ut ett nytt grafikkort (GPU) och produkten såldes slut på bara några minuter. Släppet av grafikkortet som går under namnet Vega 56 startade den 28 augusti på online-marknader som Newegg och Ebay. Inom kryptovaluta världen kan detta uppfyllt något nytt rekord. Enligt kända Tech-bloggare så va detta helt efter förväntan, med tanke på den stora efterfrågan på GPU-enheter från världens krypto miners – Mer parterna av de var allra flesta annonsers listor va otillgängliga efter de första fem minuterna! Detta förvärrade situationen om tillverkningsfrågan vilket lett till en begränsning av leveranserna för det nya Vega-korten (Vega 56 & Vega 64). Nu ryktas de istället att distributörerna kommer att höja prissättningen av grafikkorten för intäkternas skull på grund av den höga efterfrågan. AMD och grafikkorts tillverkar konkurrenten Nvidia har verkligen börjat att kapitalisera på grund av trenden att tillgodose konsumenterna hårdvara som grafikkort. AMD-aktie har stigit över 102% de senaste 12 månaderna. Det kan va dags att köpa lite aktie i respektive bolag då fler och fler väljer att investera och köpa grafikkort för mining riggar för att fiska upp kryptovalutor, en av de mer populära valutorna är Ethereum. Mining är en energiintensiv process som hjälper till att uppehålla nya transaktioner i en blockkedja, vilket skapar nya pengar och erhålls som en belöning av processen.

Vad är Crimson ReLive Edition?

Trots denna våg som skapats har AMD själva ännu inte valt att investera sina tillgångar i någon kryptovaluta. Men jag får känslan av företaget kanske arbetat under tystnad en längre tid för att förbättra villkoren och möjligheterna för minare som använder deras hårdvara.

Efter saknaden av sömn timmar och träningsvärk i fingrarna hittade jag mig själv inne på AMD’s hemsidan och till min förvåning under Support & Drivers fann jag något helt nytt. Tydligen har AMD skapat ett nytt mjukvaruprogram, en Beta release som optimerar prestanda för arbetsbelastningen under mining processen.

Håll tillgodo, jag länkar till sidan nedan.

https://support.amd.com/en-us/kb-articles/Pages/Radeon-Software-Crimson-ReLive-Edition-Beta-for-Blockchain-Compute-Release-Notes.aspx