Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Ordförståelse & betydelse för internetvalutor.

 Ordförståelse & betydelse för internetvalutor.

Den här artikel är till er som nyligen hittat hit och slagit huvudet på spiken men ändå känner er lite vilsna. Vi förstår givetvis att begreppet internet valuta är ett relativt komplext ämne, nya ord och termer som inte alls tillhör de vanliga språkbruket i vardagen. Tanken med att nå ut till er nya läsare är att öka intresset då vi procentuellt är väldigt få per capita i Sverige som pysslar just med internet valutor och kan vi få ner information i beståndsdelar så är de enklare att förstå sammanhangen i våra meningar och så mycket lättare att sätta fingret på vad vi egentligen menar. Följ gärna vår nya artikel serie på sajten “Internetvaluta för dummies” en guide för nybörjare som förklarar internetvalutor A till Ö.

På stående fot så är de nog enklast att vi börja bekanta oss med typiska ord och termer så man får en helhetsuppfattning, som ett ordförklarings lexikon i digitalt pocketformat man kan blicka tillbaka till när de känns oklart.

Ordlexikon hos internetvalutan.se

 • Internetvalutor.
  De finns i skrivande stund över 800 officiella internetvalutor varpå de vanligaste benämns oftast som Bitcoin, Ethereum, Zcash, Bitcoin Cash, Ethereum Classic, Dash, Litecoin, Monero, DigitalCash, DogeCoin, Next & Ripple. Samtliga valutor påverkas av volym för ökning och minskning av värde, men på senare tid har större företag investerat för integration i deras verksamheter. Valutakursen ökar därav i nyttjandevärde då företagen inser möjligheterna för de unika struktur uppbyggnaden.
 • Blockkedja.
  En blockkedja är en öppen distribuerad databas som skapas i ett sammankopplat nätverk där data lagras permanent och verifieras
  av så kallad nod. För att en transaktion skall ske kommunicerar de ursprungliga noderna för kontroll så att en transaktion kan överföras.
  Detta är även grunden för hur nya Bitcoin’s eller annan valuta skapas.
 • Mining.
  Enkelt förklarat så används begreppet när man låter sin dator hjälpa till med transaktioner, med hjälp av sitt/sina grafikkort programmerar man
  in en beräkningsprocess för att skapa hela eller delar av block till en blockkedja. Detta arbete ersätts i sin tur med en belöning i den valutan
  som man minar för.
 • Trading.
  Precis som börsmäklare köper och säljer värdepapper, valutor, aktie eller fonder så finns de börser för internetvalutor. Fördelen är helt klart att internetvalutornas kurser är för en handlare ofantligt mer lönsam, då marknaden rör mer på sig.
 • ICO – initial coin offering.
  En ICO är en nyligen börsintroducerad valuta som släppts på marknaden innan den helt och hållet blivit officiell, oftast reas myntet ut för att skaparen eller företaget bakom valutan vill finansiera ett projekt. För riskkapitalister är detta en dröm att få köpa in sig på en större andel billigt, men tänk er för innan ni investerar då de inte finns något regelverk som övervakar processen.
 • Wallet.
  De är en plånbok där du säkert kan förvarar din egna valuta, varje enskilt konto har en specifik adress kod alternativt QR-kod för dina insättningar eller uttag. En wallet kan sparas i filformat på en hårddisk, online via en klient eller som hybrid av de första 2 nämnda, oavsett modell så är de väldigt viktigt att memorera de valda lösenordet. Tappar du bort lösenordet så räkna med att du inte kommer in i din plånbok igen.
 • Miningpool.
  En pool är en s.k. mötesplats för minar online på en server, vilket skapar mer processor kraft tillsammans och ökar lönsamheten för att processa utgrävningen av valutor, oftast delas vinsten jämställt och medlemskostnaden brukar vanligtvis ligga runt 1 % av intäkten.

Så ska de låta.

Jag hoppas att dom här raderna underlättar för eran nystart och vi bistår gärna med tips & trix i fall ni fastnar i den mån vi kan. Hör gärna av er så ser vi till att vi löser alla frågetecken.
Vi kommer successivt att uppdatera listan med ytterliga begrepp framöver men saknar ni något redan nu, lägg då gärna en kommentar nedan så försöker vi förklara snarast möjliga.

// internetvalutan.se

Hur man investerar i Kryptovalutor (Läs Mer)
Har du investerat i Onecoin (Läs Mer)
Hur du tar ut Kryptovalutir (Läs Mer)
Bästa GPU för Mining (Läs Mer)
Bästa Krypto-wallet (Läs Mer)
Regler hos skatteverket (Läs mer)
Sveriges Bitcoin ATM Maskiner (Läs Mer)
4 Valutor du inte säljer fram till 2020 (Läs Mer)
Huvudsidan