Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

PotCoin skickar Dennis Rodman till Nordkorea, värdet dubbleras!

PotCoin skickar Dennis Rodman till Nordkorea, värdet dubbleras!

Igår gjorde Dennis Rodman en annan resa till Nordkorea. Han hade inga problem tacka Potcoin för möjligheten (de finansierade tydligen sin resa), med en Potcoin.com-skjorta under sin resa som han blev belejrad av reportrar. Intresset för Bitcoin-alternativet visade sig förståeligt växa i takt och valutan såg en dubblering i pris under 24 timmars handel:

Potcoin Charts

Rodman har en historia att besöka den nordkoreanska ledaren Kim Jung Un, som är känd för att röka marijuana i en dystopisk, kommunistisk diktatur som ironiskt nog inte har några lagar mot växten. Du kan vara smuts fattig och svälta hälften av tiden, du kanske inte har rätt att prata med dig, du kan ha mindre medborgerlig frihet än någon annanstans i världen, men om du bor i Nordkorea kan du redan lagligt röka marijuana.

Rodman kommenterade om resan:

I’m really looking forward to spending time with the wonderful people of North Korea and of course, visiting with the Supreme Leader, Kim Jong Un. I want to thank the folks at PotCoin. They realized the importance of this trip and made it all possible for me.

PotCoin för Nordkorea?

Det är så, och med ökande legalisering över hela världen, är det möjligt att PotCoin och Nordkorea kan samlas för en liten ekonomisk subterfuge? Nordkorea skulle kunna odla grödan trots allt och exportera det på ett otillbörligt sätt på samma sätt som det redan är tvunget att smuggla i många varor, skulle kunna smuggla ut det. Den nordkoreanska regeringen kunde då acceptera PotCoin, Bitcoin och andra.

Rodman hade inte på sig en bitcoinskjorta, men det kan sägas att PotCoin nu inte har mycket värde utan Bitcoin. Det är en av de myriade kryptokurvor som är beroende av Bitcoin för ultimat utbyte till fiat-värde. Men Nordkorea kan använda valutorna för mycket mer om det så väljas och kan få en efterföljande effekt av att höja tidvattnet för alla kryptokurser.

Etablering av handelslinjer över hela världen genom att undvika bankblockader, efterfrågan på kryptokurser skulle kunna öka en hel del bara baserad på handel i ett land. Om andra länder under liknande omständigheter började göra liknande saker, som kryptokurvor mognar och det blir mer möjligt att hitta säljare över hela världen som kommer att acceptera Bitcoin och andra, och tillväxten kan vara astronomisk.

Om kostnaden för transaktioner i Bitcoin fortsätter att stiga, kommer människor att fortsätta att leta efter andra sätt att använda samma teknik utan kostnad och så kommer alternativa kryptokurser fortsätta växa och erbjuda möjligheter i utvecklingsländerna. Problemet med att hålla pengar säkert i vissa delar av världen svaras redan av praktiskt taget alla handelbara digitala valutor, och så kan de som kan hålla kostnaden för att handla ner bli mer attraktiva för vissa delar av världen.