Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Så blir du rik på bitcoin – här är den kompletta snabbguiden till att investera i kryptovalutor

Så blir du rik på bitcoin – här är den kompletta snabbguiden till att investera i kryptovalutor

Att investera i bitcoin och andra kryptovalutor är riskfyllt, men kan också vara väldigt lönsamt. Det gäller att veta vad man gör. Med boken “Så kan du bli rik på bitcoin” av Totte Löfström och Christian Ploog får läsaren massor av matnyttig information och handfasta tips för att komma igång.

– Vår ambition med den här boken är att på ett så enkelt sätt som möjligt förmedla kunskap om kryptovalutor och grundläggande investeringslogik till alla “vanliga” småsparare som inte sitter inne med någon expertkunskap, säger Christian Ploog.

Författarna har båda bred kunskap och erfarenhet av investeringar i kryptovalutor. Tillsammans arbetar de med att starta upp Trijo, Sveriges första genuina börs för handel med kryptovalutor. I boken går de igenom allt från hur kryptovalutor och blockkedjetekniken fungerar till investeringsstrategier och skatteregler.

I boken, som släpptes i handeln den 27 september, intervjuas bland andra Eric Wall, kryptovalutaexpert på fintechbolaget Cinnober, Joakim Bornold, sparekonom på nätmäklaren Nordnet, och Christian Ander, grundare av den svenska bitcoinväxlaren Btcx.

Länk: Trijo