Samsung gjorde en Bitcoin Mining Rig av 40 gammla Samsung Galaxy S5

Samsung gjorde en Bitcoin Mining Rig av 40 gammla Samsung Galaxy S5

Smartphonevanor är så olika som de människor som använder dem. Jag gillar att köpa en flaggskeppsenhet, som en iPhone X eller Pixel 2, och använda den i fyra eller fem år. Andra köper till uppgraderingsplaner med sin operatör som låter dem byta ut sin telefon varje år. Men många människor köper fortfarande en telefon, behåll den för ett år eller två, och sedan köpa en ny; deras gamla telefon hamnar i en garderob.

Många människor räddar dessa gamla telefoner vid nödsituationer, men de allra flesta använder aldrig igen och blir så småningom värdelösa. Gott telefoner har blivit en dold butik av e-avfall; en tvåårig telefon har fortfarande ett värde och är fortfarande en kraftfull enhet. Och det är så bra att Samsung startar ett nytt “Upcycling” -initiativ som är utformat för att vända gamla smartphones och göra dem till något helt nytt.

Se, till exempel, denna bitcoin-miningrigg, tillverkad av 40 gamla Galaxy S5-enheter, som körs på ett nytt operativsystem, Samsung har utvecklat för sitt upcycling-initiativ.

Samsung lanserade denna häftiga rigg, och en massa andra coola användningar för gamla telefoner, på den senaste utvecklarens konferens i San Francisco. Upcycling innebär att återställa gamla enheter istället för att bryta ner dem för delar av återförsäljning av dem. Folket på Samsungs C-Lab-en ingenjörsgrupp som ägnade sig åt kreativa projekt visade gamla Galaxy-telefoner och diverse tabletter av Android-mjukvaran och återställdes i en mängd olika objekt.

Teamet kopplade 40 gamla Galaxy S5-enheter ihop för att göra en bitcoin-riggar, återställde en gammal Galaxy-tablett till en ubuntu-drivlad bärbar dator, använde en Galaxy S3 för att övervaka en fishtank och programmerade en gammal telefon med ansiktsigenkänningsprogramvara för att skydda ingången till ett hus i form av en uggla.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE