Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Skatteverket misstänker omfattande skattefusk med Bitcoins

Skatteverket misstänker omfattande skattefusk med Bitcoins

Intresset för kryptovalutan Bitcoin, en sorts pengar som bara finns i elektronisk form, har exploderat. Valutan har stigit kraftigt i värde, och många sparare har hoppat på tåget. Men det är inte lika många som skattat på sina Bitcoinvinster. Siffror som Skatteverket tagit fram åt ekonominyheterna visar att bara 281 svenskar deklarerade försäljningar av Bitcoin under 2016. det totala värdet var 33 miljoner kronor. Skatteverket tycket att det här verkar misstänkt lite, och förbereder därför en extragranskning. För dom som sparat i bitcoin har det funnits stora vinster att hämta. Den elektroniska valutan förde inledningsvis en tynande tillvaro – men det senaste året har intresset exploderat och valutan har sett kraftiga uppgångar. Kryptovalutor som Bitcoin har dessutom ett stort mått av anonymitet, vilket gör att det är lätt att fuska med skatten. men finansmarknadsminister Per Bolund tror också att det behövs mer information till spararna. Skatteverket säger att de fortfarande utvärderar vilka ytterligare åtgärder som behövs för att få in skattepengar från Bitcoinförsäljningar.