Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Steve Wozniak: Bitcoin är bättre än guld

Steve Wozniak: Bitcoin är bättre än guld

Apples medgrundare Steve Wozniak gillar bitcoin. Han menar att kryptovalutan skulle kunna bli en bättre värdebevarare än guld eller den amerikanska dollarn.

I en intervju med CNBC förra helgen berättade Apples medgrundare Stecve Wozniak att han tror att bitcoin är en bättre värdestandard än både guld och den amerikanska dollarn.

Han förklarade att skillnaden ligger i att bitcoin är en ändlig resurs, och gränsen antas ligga vid 21 miljoner enheter. Till skillnad från dollarn, eller vilken annan valuta som helst, kan inte bitcoinproduktionen upprepas för att rädda inflytelserika banker.

Å andra sidan så vet man inte hur stort världens guldutbud är, och det kan vaskas fram när som helst. Wozniak menar därför att guld är ”humbug”, i jämförelse med bitcoin som han bedömer vara mer ”genuint och äkta”.

Steve Wozniaks uttalande kommer efter flera månader av skyhöga bitcoinpriser, med rekordkursen 6 000 dollar i förra veckan.

– Det finns ett säkerställt ändligt utbud av bitcoin. Guld vaskas fram hela tiden. Kanske finns det ett ändligt utbud av guld i världen, men kryptovalutor är mer matematiska och reglerade. Och man kan ju inte ändra matematiken, förklarade Steve Wozniak.

Källa: affarsvarlden