Steve Wozniak: Bitcoin är bättre än guld

Steve Wozniak: Bitcoin är bättre än guld

Apples medgrundare Steve Wozniak gillar bitcoin. Han menar att kryptovalutan skulle kunna bli en bättre värdebevarare än guld eller den amerikanska dollarn.

I en intervju med CNBC förra helgen berättade Apples medgrundare Stecve Wozniak att han tror att bitcoin är en bättre värdestandard än både guld och den amerikanska dollarn.

Han förklarade att skillnaden ligger i att bitcoin är en ändlig resurs, och gränsen antas ligga vid 21 miljoner enheter. Till skillnad från dollarn, eller vilken annan valuta som helst, kan inte bitcoinproduktionen upprepas för att rädda inflytelserika banker.

Å andra sidan så vet man inte hur stort världens guldutbud är, och det kan vaskas fram när som helst. Wozniak menar därför att guld är ”humbug”, i jämförelse med bitcoin som han bedömer vara mer ”genuint och äkta”.

Steve Wozniaks uttalande kommer efter flera månader av skyhöga bitcoinpriser, med rekordkursen 6 000 dollar i förra veckan.

– Det finns ett säkerställt ändligt utbud av bitcoin. Guld vaskas fram hela tiden. Kanske finns det ett ändligt utbud av guld i världen, men kryptovalutor är mer matematiska och reglerade. Och man kan ju inte ändra matematiken, förklarade Steve Wozniak.

Källa: affarsvarlden

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE