Summering Av Bitcoin och Kryptovärlden – Vecka 34

Summering av vecka 34

Teknisk analys

Bitcoin priset har varit inne i en konsolideringsfas under veckan och pendlat mellan $6,100 – $6,600. Vi kan se att kursen gått upp i en uppåtgående kil där motståndet legat på samma nivå ($6,600) men stödet blivit högre och högre. Det indikerar ofta att köparna blir starkare och att vi då ser ett utbrott uppåt. Det såg vi igår och idag och priset ligger precis på motståndsnivån kring $6,700. Skulle priset klara av att hålla sig där kan vi se ytterligare uppgång men skulle det bryta ner till under $6,300 så kan vi förtvänta oss ytterligare nedgång.

Diagram

Den 22 augusti såg vi att priset sköt upp under natten vilket berodde på att handelsplattformen med störst likviditet stängde ner under en timme för underhåll, som var planerat, under den timmen sköt priset upp nästan 10% och likviderade många som blankade – intressant, många hävdar att det var manipulation. Om man blankar satsat man på att marknaden ska gå ner och gör pengar på det. Om du förlorar ditt trade, dvs priset ökar, då tjänar plattformen på det och eftersom plattformen Bitmex hade underhåll – kunde inte de som hade positioner göra något utan förlorade sina trades.

Nyheter

Nyheter under veckan, SEC (Securities and Exchange Commission) hade en deadline den 23 augusti för att fatta beslut om ETF-ansökningar från ProShares och New York Stock Exchange (NYSE). SEC har återigen bidragit till mer negativa känslor på marknaden, eftersom det har meddelats att dessa ETF-ansökningar också har avslagits. Anledningen till varför de har blivit avvisade skiljer sig inte från vad vi redan har hört från SEC. De har återigen sagt att dessa ansökningar inte har uppfyllt kravet att plattformarna visar att det har tekniken för att förhindra bedrägliga och manipulativa handlingar och praxis.

Maxim Nurov, fondchef på Black Square Capital, anser att SEC-avslagen på de senaste ETF-förslagen var förväntade. Det beror på att han säger att de här ETF: erna är kopplade till kontrak för Bitcoin terminer som lanserades av CME (ett amerikansk finansmarknadsbolag som driver option och terminsutbyte) mindre än ett år sedan. Han fortsätter med att säga att SEC sannolikt vill ha en längre period av underliggande marknadsutveckling innan de godkänner den första bitcoin-ETFen. (SEC) kom ut och sa att de kommer att granska sitt beslut om dessa avvisade ansökningar. Men de angav inte en tidsfrist för beslutet eller vad översynen innebär. Kom också ihåg att CBOE-presidenten (Chicago Board Options Exchange), Chris Concannon, är fortsatt mycket positiv till sin Bitcoin ETF-ansökan som antingen godkänns eller avvisas i slutet av september. Kan det här vara den ETFen som ändrar allt? Vi får vänta och se.

Ripples VD, Brad Garlinghouse, sagt att Wall Street-investerare köper XRP i rekordvolym. Han är uppenbarligen oerhört glad och exalterad att avslöja bolagets nästa kvartalsrapport, om hur mycket XRP har sålts för att visa den kraftiga ökningen av räntan. “Q3 kommer definitivt att vara en rekord av institutionellt deltagande i köp och intresse för att köpa XRP”.

En rapport som jag tycker är viktig att dela med av, är att cyberkriminella har hittills tagit $2,3 miljoner värt av kryptovalutor så långt under 2018. Paolo Passeri, Global Solutions Architect på Netskope, har uppmanat investerare att öka sin kunskap för att undvika att bli offer för cyberbrottslighet (och genom att vara en del av kryptoklubben gör du just det;)). Majoriteten av krypto-cyberbrottsligheten gjordes via phishing (ett sätt att försöka samla in personlig information med hjälp av vilseledande e-post och webbplatser). Ett exempel på detta skulle vara en hemsida som döljer sig som den officiella, när den faktiskt är utformad exakt som den verkliga för att få din känsliga information. Så lektionen här är att alltid dubbel och trippel kontrollera att du är på rätt webbplats innan du skriver in någon personlig information.

Kryptowebinar för att få en introduktion till kryptovärlden.

Nu när sommaren är över och det börjar hända supermycket spännande på kryptomarknaden, så kommer jag, tillsammans med min mentor, Marcus de Maria att hålla ett webinar på tisdag nästa vecka (28/8/18), mellan 20.00 – 21.30. Jag har skrivit om det tidigare men under de senaste dagarna har det kommit in en hel del nya medlemmar och en påminnelse är aldrig fel 😉. Under Webinaret kommer ni få en bra introduktion till kryptovärlden, vilka möjligheter som finns och inte minst vart vi tror att vi är påväg – PS: Marcus har över 17 års erfarenhet av investeringar.

Ni kan anmäla er här

Skriven av: Dennis Sahlström

Comments (No)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE