Summering av veckan: bitcoin upp 10% under måndagen, vad händer nu?

Summering av veckan: bitcoin upp 10% under tisdagen, vad händer nu?

Webinar – Lär dig varför kryptomarknaden är viktig för dig

Om du vill lära dig mer om kryptovalutor kommer jag att hålla ett kostnadsfritt webinar på torsdag, den 25 oktober klockan 20.00 – 21.30. Du kan registrera dig här.

Nyheter – Goldman Sachs och bitcoin?

Goldman Sachs (den amerikanska multinationella investeringsbanken och finansiella tjänsteföretaget) blir allt mer seriösa gällande kryptos eftersom de har rapporterats ha investerat mer pengar i krypto-världen. Goldman Sachs, och dess före detta partner Mike Novogratz, som nu är VD för kryptobolaget Galaxy Digital, har investerat i BitGo. BitGo är en amerikansk kryptoplånbok och blockchain säkerhetsföretag som grundades under 2013. Nyligen blev BitGo kvalificerad att tillhandahålla finansiella förvaringstjänster. Det betyder att BitGo kan ansvara för att skydda företags eller individernas finansiella tillgångar och i detta fall gäller det kryptovalutor. Varför är detta viktigt? Som jag nämnt tidigare veckor behöver amerikanska tillsynsmyndigheter stora pengaförvaltare för att överlåta kundtillgångar till en kvalificerad depåbank, men många traditionella företag är ovilliga att tillåta digitala valutor av olika orsaker. Till exempel sårbarheten för potentiella intrång, har hållit många stora investerare ute från marknaden. Förvaringsbanker sägs vara ryggraden i finansbranschen eftersom de skyddar triljoner dollar av tillgångar till världens största investerare. Förvaringsbanker måste ha oklanderlig säkerhet, skydd och diskrethet, och dessa delar är vad kryptovärlden behöver för att institutionella investerare ska komma in.
Goldman Sachs och Novogratz har bidragit med cirka 15 miljoner dollar till BitGos insamling. Digitala valutaentusiaster har hoppats att förvaltning på institutionell nivå kommer att locka fler investerare till marknaden och många tror att godkännandet från sådana stora spelare med starka Wall Street-rötter kan hjälpa BitGo att locka fler institutioner och rika investerare som kunder.

Anställningar inom blockchain och kryptovärlden ökar

Till andra intressanta nyheter. Det har rapporterats att efterfrågan på Blockchain och kryptotalang blomstrar. Om du någonsin behöver mer förtroende för den framtida inriktningen på hur branscher och företag kommer att fungera kan du få det med en ny rapport från Glassdoor – en webbplats där anställda och tidigare anställda anonymt granskar företag och deras ledning. Eftersom blockchain- och kryptoindustrin fortsätter sin snabba tillväxt och omfattande adoption, fann Glassdoor att nya jobbpositioner inom blockchain-industrin ökade med 300 procent under året, med över 1 700 öppna positioner från och med i augusti. Vad jag tyckte var väldigt intressant är att rapporten också noterar att en av de främsta huvudleverantörerna är JPMorgan, vilket vi alla vet är en multinationell investmentbank och ett finansbolag. Under hösten förra året, uttalade sig en av cheferna, Jamie Dimon, och sa att bitcoin var ett bedrägeri och nu söker företaget mycket personal inom området. Detta påminner mig om nyheter jag läst tidigare – hur de stora spelarna offentligt ratar bitcoin och kryptovalutor men arbetade, i hemlighet, på sina egna krypto- och Blockchain-projekt bakom stängda dörrar.

Analys av bitcoin och USDT

Bitcoin har genomgått en spännande vecka. Under måndagen sköt bitcoin i höjden och nådde en topp runt 6,800 dollar, en uppgång på runt 10 procent. Varför inträffade detta? Den stabila valutan USDT “kraschade” nätt och jämnt. USDT har sagt sig vara peggat till USD vilket i teorin innebär att USD = USDT. Men faktum är att vi såg att USDT föll under tisdagen till ett pris på 0,85 USDT per USD. Det innebär att valutan inte är peggad till USD. Investerare flydde därmed till bitcoin vilket initierade uppgången. I skrivandets stund ligger bitcoin priset på 6,400 dollar och vi vill att den nivån håller för vidare uppgång. Om inte 6,400 håller kan mycket väl priset pressas ner mot tidigare stöd runt 6,000 dollar. Skulle nivån hålla finns det stora chanser att vi ser kursen söka sig upp mot 6,800 dollar nivån.
Skribent: Dennis Sahlström

Comments (No)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE