Summering Av Veckan – Kryptomarknaden & Bitcoin

Summering Av Veckan – Kryptomarknaden & Bitcoin

Nyheter från kryptomarknaden & Bitcoin

Under föregående vecka skrev jag om att marknaden, under 2018, fallit med närmare 70 % och att många experter såsom Mike Novogratz och Spencer Bolgart, menar att vi närmar oss en botten. Marknaden är i en konsolideringsfas vilket innebär att marknaden går upp och ner men har ingen vidare riktning. Det är under dessa tider många tappar intresset (förutom när marknaden går ner, vilket den gjort under stora delar av året).

För två dagar sedan sa, Spencer Bogart, en expert från Blockchain and Cryptocurrency Venture Firm Blockchain Capital, att bitcoin och många andra kryptovalutor är nära en botten och att bitcoins ökning gentemot U. S dollar, under veckan, kan påverka bitcoin att fortsätta norrut. Han hade en intressant kommentar om att bra nyheter inte har någon vidare effekt på marknaden men för ett år sedan var det annorlunda, då nyheter hade desto större effekt på marknaden. Det ska tilläggas att en marknad som går ner trots att otroligt mycket händer fundamentalt – är onekligen spännande.

SEC, The U. S Security and Exchange Commision – har ännu en gång satt en deadline. Ett beslut angående CBOEs fond skulle tagits i slutet av september men SEC sköt upp beslutet. De har nu gått ut med att ta ett nytt beslut angående 9 olika ETFer (Exchange Traded Funds), och kommer med ett beslut den 29 oktober. Att SEC skjutit upp beslutet så här långt har enligt organisationen berott på att ETFerna inte varit tillräckligt säkra. De har inte erbjudit någon garanti, skydd samt varit för enkla att manipulera enligt SEC. Det ska dock nämnas, att eftersom de ständigt skjuter upp beslutet istället för att avslå det helt, kan det betyda att beslutet snarare handlar om när en ETF blir godkänd än om en ETF blir godkänd.

Det har även varit många diskussioner kring Ethereum angående kryptovalutans skalbarhet. För tillfället kan den näst största kryptovalutan enbart hantera 21 transaktioner per sekund medan DEXON, Hedera Hashgraph, med flera, menar på att de kommer kunna utföra mer än 1 miljon transaktioner per sekund. Det ska dock tilläggas att teknologin är ny och att förbättringar görs hela tiden. Forskarna/utvecklarna BarryWhitehat, Harry R, Alex Gluchowski, Yondon Fu, och Philippe Castonguay introducerade en lösning i veckan där Ethereum potentiellt kan hantera 17,000 transaktioner per sekund. Det som är intressant är just att ”gamla” kryptovalutor såsom Ethereum och Bitcoin kan utveckla sina befintliga plattformar för att kunna konkurrera med framtida (även om 17,000 transaktioner per sekund inte är mycket om man jämför med många nya).

Bitcoin

Som nämnt, går marknaden till största del horisontellt och bitcoin öppnade i måndags på $6,600 och ligger i skrivandets stund runt $6,516. Enda sedan åttonde september har priset följt samma stödlinje och har således rört sig från $6,100 till $6,600 och möter unde de nästa dagarna det längre nedåtgående motståndet, runt $6,600. Kommer vi äntligen att se ett utbrott från motståndet eller kommer vi än en gång ta oss ner mot stödet på $6,100?

Diagram

Glöm inte gå med i Facebook Gruppen: Krypto- & Tradingklubben

Skribent: Dennis Sahlström

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE