Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Sydkorea har meddelat att man sätter stopp för all ICOs i landet.

Sydkorea har meddelat att man sätter stopp för all ICOs i landet.

Sydkoreas ’Financial Services Commission’ (FSC) sade fredag att “det kommer att förbjuda att tjäna pengar genom alla former av virtuella valutor”, rapporterade Reuters. Publikationen fortsatte med att tillägga

 

Alla typer av ICO’s kommer att förbjudas eftersom handel med virtuella valutor måste kontrolleras och övervakas strikt.

 

“Finansieringsmedel via ICO: er verkar stiga globalt”, sade FSC efter ett möte med finansministeriet, Sydkorea och deras nationella skatteverk. “Vår bedömning är att ICOs ökar också i Sydkorea.”

 

Reuters nämnde även att “beslutet att förbjuda ICO som finansieringsverktyg gjordes då regeringen ser sådana frågor som en risk för finansiella bedrägerier.” För alla parter som är involverade i utfärdandet av ICOs kommer det att finnas “stränga straff” noterade myndigheten.

 

Koreas agerande följer Kinas, som förbjöd ICOs den 4 september, ett beslut som följdes därefter av nedläggningen av flera bitcoin-utbyten. Korea förlänger dock inte förbudet mot krypteringsutbyte. Den koreanska regeringen kommer fortsätta övervaka marknaderna för kryptovaluta för att se om ytterligare bestämmelser behövs, meddelande man på fredagen.

Regulationer av kryptovalutor i Korea

Sydkorea har förstärkt sina insatser för att reglera digitala valutor i landet. En arbetsgrupp inrättades i juli för att utvärdera behovet av kryptovalutors regler.

 

Det fanns också ett förslag till ändring av lagen om elektronisk finansiell transaktion, som lagts fram av lagstiftare Park Yong-jin, för att skapa ett regelverk för digitala valutor

I början av månaden tillkännagav landets bästa finansiella regulatorer sina planer på att hantera kryptokurser. Samtidigt legaliserades småsums-bidragsavgifter i juli som en del av den ändrade lagen om valutatransaktioner.

På tisdag rapporterade news.Bitcoin.com om Sydkoreas Vetenskapsministerium och IKT och Korea Communications Commission ett beslut att utföra inspektioner på bitcoin på plats. De två tillsynsmyndigheter kommer att fokusera på cybersäkerheten för utbyte av krypteringsbyten och tjänsteleverantörer samt deras överensstämmelse med landets privatlivslagar.