Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Topp 4 Altcoins som Stöds av Cryptocurrency Bankomater

Topp 4 Altcoins som Stöds av Cryptocurrency Bankomater

Bitcoin-bankomater har varit ett värdefullt tillskott för hela ekosystemet. Trots att de fortfarande bara finns på specifika platser växer deras närvaro varje månad. Det verkar också att dessa bankomater inte längre används för att bara köpa och sälja Bitcoin dessa dagar. Nedan finns fyra altcoins som stöds av några Bitcoin-bankomater runt om i världen.

 

4. DOGECOIN

Även om Dogecoin ofta anses vara cryptocurrency, är efterfrågan på det här myntet mycket starkare än de flesta ger det kredit för. I själva verket har Dogecoin sett sina spetar av popularitet de senaste åren, vilket nu översätts till en viss mindre framgång i ATM-marknaden för kryptokurrency.

Trots att det fanns mycket fler Bitcoin-bankautomater installerade i slutet av juni jämfört med början av månaden, tillhandahåller ytterligare maskiner Dogecoin-support. Endast fem ATM-stöd Dogecoin för närvarande. Men det är ett av de enda fyra altcoin som finns på cryptocurrency-bankomater. Det gör Dogecoin till en elitklubb på ett sätt.

3. DASH

Man skulle inte förvänta sig att Dash skulle stödjas av så få Cryptocurrency-bankomater, men så är fallet. Det finns nu sju olika bankomater runt om i världen som stöder DASH. Det är fortfarande ett relativt litet antal, men det är en 40% ökning jämfört med 1 juni. Det är bra att se altominer få lite stöd från ATM-tillverkare och operatörer.

2. ETHEREUM

Trots sin popularitet bland handlare är Ethereum inte så populärt i cryptocurrency-bankomater. Trots att det nu finns 13 maskiner som stöder ETH-uppifrån 9 – finns det fortfarande en väldigt lång väg att gå. Det är fortfarande oklart hur populärt ETH är när det gäller cryptocurrency-bankomater i allmänhet. Med antalet Cryptocurrency ATM stödja Ether går upp, är intressanta saker bundet att hända.

1. LITECOIN

Litecoin är den vanligast stödda altcoin över krypteringsautomater. Litecoin har alltid kompletterat Bitcoin, så det är vettigt att det blir mer stöd än alla andra valutor i kombination. Med antalet LTC-kapabla bankomater som går från 36 till 91 i juni är goda saker i horisonten.

Det är möjligt att denna plötsliga pigg i stöd har något att göra med Litecoins prisökning. Trots att den ökningen är betydligt mindre spektakulär jämfört med Ethereum, verkar det också vara mycket bra. Mer uppmärksamhet för Litecoin är aldrig en dålig sak i någons bok och det är en mycket populär cryptocurrency dessa dagar. Det blir intressant att se hur dessa rankningar ser ut om några månader från nu.