Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Topp två Ethereum ICO som ska lanseras denna vecka

Topp två Ethereum ICO som ska lanseras denna vecka

Efter denna “väldigt förvirrande” anmärkningen som släpade hur CoinMarketCap och Bitfinex presenterade ICOT för IOTA, som tycks vara syftet med mikropayment-ändamålet i en växande delningsekonomi, kommer Ethereum-baserade plattformar att starta sin folkmängd i veckan.

Hittills verkar de planerade ICO: för Status och Civic-projekt ser bra ut. Trots att Vinny Linghams Civic redan har utfärdat 33 min till sin token (CVC) åtta dagar före det 21 juni officiella erbjudandeschemat, slår Statusen för första gången marknaden.

Civic ICO tillåter mindre köpare att köpa upp till 110 min av de 330 min allokerade tokens ($ 0,10 vardera) – eftersom de större köparna endast garanteras upp till 66 procent av inköpsordern som de har begärt.

Å andra sidan är Status ‘open source messaging formfaktor riktad mot att Ethereum känner sig mer bekant med den genomsnittliga smartphone-användaren, vilket ger en flexibel plattform för DApp-utvecklare. Det här är allt i ett försök att “maximera antalet dagliga användningar av Ethereums offentliga blockblock”, säger det i vitboken.

Det är ett av flera nya projekt som utvecklas på Ethereum-plattformen, förmodligen med potentialen att få den att nå massmarknaden snabbare än de flesta användare någonsin skulle kunna föreställa sig.

Medan IOTA fokuserar på att tjäna som ryggraden i Internet-of-Things (IoT) och Civic bygger ett identitetsnätverk som kommer att ansluta företag och användare, har Status-skapandet av ett nätverk för användare och intressenter syftar till att lösa problemet med Sociala bots och media manipulation. Det är en idé som är inriktad mot nästa generation av sociala nätverk, vilket ger en stor räckvidd och enklare registreringar med tanke på dess sociala medier.

Smartphone använder en boost
Dessa projekt kommer sannolikt att fungera bra på marknaden, med tanke på deras benägenhet att dra stor nytta av den förväntade ökningen av antalet globala smartphoneanvändare under de närmaste åren.

Enligt ARK Invests “Big Ideas”, som representerar forsknings- och investeringsbolagets årliga utbrott av teknik som den tror kommer att accelerera betydligt under de kommande månaderna, kommer 75 procent av världens befolkning att äga en smartphone senast 2020.

Med smartphones att bli den nya persondatorn och tillgångspunkten till den digitala världen för medborgare i både utvecklingsländer och utvecklade länder, säger Status att det bankar på flera av dess relaterade funktioner för att växa sin marknad. Detta inkluderar budbärare som nu har fler användare än sociala nätverk på 2,0, som har högsta retention och sina användare spenderar nu en ökande tid på sociala nätverk.

Tillsammans med Ethereums tillväxt, lovar projektet stora investeringar i ROI.