Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vad är Bitcoin ABC?

Vad är Bitcoin ABC?

Delning av Bitcoin kommer att hända förr eller senare. Den enda frågan just nu är hur olika utvecklare planerar att uppnå detta. Det finns olika utvecklare som försöker få det att hända, antingen genom en mjuk eller hård sätt. En av de senaste förslagen som försöker skjuta på en Bitcoin går under namnet Bitcoin ABC. Det är ett intressant förslag, vilket föreslår en justerbar blockkedja.

BITCOIN ABC ÄR ALLT OM HÖJNING AV CAP

Att presentera en Bitcoinlösning är alltid ett omtvistat förslag. Det finns en hel del skillnader mellan en hård sätt och ett mjuk sätt. I de flesta fall har en hård gaffel större chans att orsaka nätverksuppdelning, vilket är det sista som Bitcoin behöver just nu. Trots risken har vi för närvarande några Bitcoin UAHF-förslag som konkurrerar om samhällets dragkraft.

Det senaste projektet för att få fart är Bitcoin ABC. “ABC” -delen står för Justerbar blockblock, vilket indikerar att användarna kan bestämma deras önskvärda blockering i enlighet därmed. Denna funktion kommer att uppskattas av både gruvarbetare och användare. Detta kan emellertid orsaka problem för personer som arbetar med långsammare internetanslutningar eller internetdatapapper. Det verkar som det maximala blockstorleket för detta förslag är 16 MB, även om det bara är en tillfällig platshållare.

Vissa aspekter om Bitcoin ABC kommer att intressera vissa människor och förvirra andra. Bitcoin ABC stöder till exempel inte ersättning för avgift, vilket har varit en populär lösning för att undvika Bitcoin-nätverksbelastning. I teorin blir en större blockstorlek ett effektivare sätt att undvika att betala höga avgifter, men det kan fortfarande motivera användningen av ersättning för avgift. Att inte stödja denna lösning är ganska konstig.

Dessutom har Bitcoin ABC inga planer på att aktivera segregerat vittne alls. Det borde inte komma som en stor överraskning för många människor. En stor del av Bitcoin-samhället går för att se SegWit aktivera, men vill ändå inte ha något att göra med det. Förflyttning från SegWit ligger också i linje med Bitmains beredskapsplan, som introducerades för flera veckor sedan. En användaraktiverad hård gaffel utan SegWit är förnuftig för den här delen av samhället.

Det är möjligt Bitcoin ABC är en av de “tre UAHF-implementationerna” som Bitmain hänvisade till i deras ökända bloggpost. Detta har inte officiellt bekräftats av någon part, även om många misstänker att detta är fallet. Bitcoin ABC-utvecklarna är i kontakt med gruvarbetare, liksom Jihan Wu och Haipo Yang. Detta verkar nästan bekräfta Bitcoin ABC är “endorsed” av dem, även om alla programmets detaljer saknas.

Det verkar som om Bitcoin ABC har stöd av olika gruvbassänger, men gruppen bakom förslaget tycks tveksamt för att bekräfta eller neka vilka pooler. Enligt en ny Reddit-post är det upp till poolerna att offentligt tillkännage sina avsikter. Det blir intressant att se vilka – om några – pooler kommer fram till stöd för Bitcoin ABC. Vi kan förvänta oss mer specifikationer under de närmaste veckorna och det blir intressant att se om den här UAHF-lösningen verkligen kan strida mot andra lösningar.