Vad är bitcoins?

Vad är bitcoins?

Bitcoin eller BTC är en digital valuta som skapades 2009 av Satoshi Nakamoto. Bitcointransaktioner sker snabbt och säkert över internet och har en minimal transaktionsavgift.

Steg 1. Skapa en plånbok

För att kunna använda bitcoins måste man ha en så kallad “bitcoin wallet”. En plånbok är en datafil som kan lagra bitcoins. Bitcoins tas emot och skickas mellan plånböcker. Vi rekommenderar att ni skapar en plånbok på blockchain eller på coinbase.

Steg 2. Tjäna bitcoins

Det finns många olika sätt att tjäna bitcoins. Du kan antingen gräva bitcoins (Bitcoin Mining) själv genom att köpa datorer som är anpassade för detta, utföra jobb och få din ersättning i form av bitcoins eller av hemsidor som ger ut bitcoins gratis. Vi har listat hemsidor som vi rekommenerar och vet fungerar. Du hittar listan under fliken Tjäna bitcoins.

Steg 3. Använd bitcoins

Eftersom valutan är så pass ny så används inte valutan jätte flitigt idag. På Coinmap.org kan du hitta vilka företag som accepterar bitcoins som betalmedel. Dagens användning är till största del överföringar mellan privatpersoner eftersom det är en minimal transaktionsavgift.

Inga kommentarer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.