Vad är Decred?

Vad är Decred?

Många olika kryptokurser finns. Vissa av dem erbjuder lösningar som är mer innovativa än andra. Tyvärr finns det också många Copy-paste cryptocurrency-projekt som har inget inneboende värde. Decred är ett av de projekt som har gjort mycket vågor på senare tid. Det är en bra tid att kolla vad Decred har att erbjuda.

LITE INFORMATION OM DECRED

Decred kretsar kring att bygga en öppen och progressiv kryptokurrency. Huvudsyftet är att använda en community-based governance-modell som bygger på blockchain-teknik. Det är också en cryptocurrency som använder sig av en proof-of-work-modell, och många aktiva min decred.

Projektet använder ett unikt hybridsystem, eftersom det använder proof-of-work och proof-of-stake. Att slå en konsensusbalans mellan gruvarbetare och resten av samhället är inte lätt. Blandning PoW med PoS hjälper till att skapa en robust valuta. Att låta någon i världen delta i projektet, oavsett att ha dyra gruvarbete gör Decred väldigt attraktivt.

Decred först lanserades i september 2015, och projektet har byggt upp ett starkt rykte inom cryptocurrencyvärlden. Detta beror på dess smarta tekniska egenskaper. Det interna röstsystemet är till exempel en stor fördel för avskedade användare. Det är ett demokratiskt sätt att lösa eventuella framtida problem på den dekrederade blockchain, om det skulle uppstå något.

Dessutom ger Decred immateriella transaktionshackar genom att separera transaktionssignaturer från resten av själva transaktionsdata. Detta liknar något som SegWit försöker uppnå i Bitcoin. Decred använder också Schnorr-signaturer, liksom förmågan att underteckna transaktioner utanför kedjan. Det här är där Decred har ett ben upp på Bitcoin, eftersom implementeringen av dessa typer av funktioner på Bitcoin blockchain sannolikt inte kommer att hända någon gång snart.

En otroligt användbar funktion är Decreds förmåga att göra transaktioner “löpa ut” efter en viss tid. Transaktioner kommer med sitt eget utgångsfält som, om de fylls i, kommer att förhindra att de ingår i blockchain efter att en viss blockhöjd har uppnåtts. Detta säkerställer att transaktioner automatiskt avbryts om nätverket skulle ta itu med bekräftelseförseningar, till exempel. Det är en funktion som mest Bitcoin och även Ethereum-användare skulle uppskatta på sina egna blockkedjor.

Kommande funktioner för Decred inkluderar en intressentorienterad DAO, decentraliserad kontroll av utvecklingsfonder, Lightning Network support och bland annat förbättrad integritet. Det är bra att se utvecklarna och samhällets fokus på nya funktioner som de vill implementera. Alla dessa planerade funktioner låter krävande, och hjälper till att sätta Decred på cryptocurrency-kartan. Det är ett projekt som är värt att följa.

 

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE