Vad är Obelisk SC1 ASIC Miner?

Vad är Obelisk SC1 ASIC Miner?

Många valutor kan bara göras ordentligt enbart genom att använda en ASIC. Detta gäller speciellt när det gäller Bitcoin, Litecoin, Dash eller nu även SiaCoin. Obelisk SC1 är den första ASIC-gruvan som är utformad för att mina Siacoin, eller så påstår rykten. Uppenbarligen har myntutvecklarna arbetat tillsammans med en obesluten amerikansk ASIC-tillverkare för att bygga denna enhet. Många detaljer är fortfarande höljda i mysterium.

 

SIACOIN OBELISK SC1 ASIC MINER

När en ny ASIC-minare släpps för en kryptokurrency blir saker intressant snabbt för sitt riktade mynt. Detta var särskilt sant i Bitcoin-världen, eftersom ASICs helt och hållet förändrade gruvspelet. Under åren har vi sett liknande enheter förefaller för Litecoin, Dash, och nu SC också. Men behöver Siacoin en sådan ASIC i första hand och vad påverkar den på ekosystemet som helhet?

Med tanke på SIA-ekosystemet handlar det allt om decentraliserade lösningar för lagring av lösningar, en ASIC-miniran för en sådan valuta verkar ganska konstig. De flesta som vill ha min SC måste antingen hyra ut sin hårddiskutrymme eller använda sin dators grafikkort. Med den kommande Obelisk SC1 ASIC-gruvan kommer den situationen att förändras väldigt snabbt, förutsatt att produkten är legitim.

Att inte veta tillverkaren av dessa 28nm ASIC-chips är lite av ett problem. Trots att SIA Tech hävdar att företaget i fråga har tjugo års erfarenhet, borde det inte vara någon verklig skada när det gäller att avslöja vem det är. Vi vet inte säkert tills fler detaljer presenteras av laget över tiden. Att hålla sådan viktig information under wraps är ganska oroande, eftersom det gör allt verkar mindre legitimt.

Från den begränsade informationen vi har kan vi dra nytta av att enheten kostar $ 2,499. Den är tillgänglig för förbeställning, vilket oftast är ett tecken på ett erbjudande som folk borde hoppa över. De flesta Bitcoin-gruvtillverkare har erbjudit förbeställningar innan och bara en handfull av dem någonsin skickat produkter till kunder. Det är oklart om detsamma kan hända med Obelisk SC1-order, men det är viktigt att hålla historien om sådana produkter i åtanke.

Dessutom kan denna SIA ASIC påstås kunna bryta med en hastighet av 100 GH / sekund. Det är en stor hastighet, vilket skulle belöna användare med upp till 60 000 SC per månad. Till nuvarande priser är det lika med 0,2 BTC eller bara blyg på $ 500 vid nuvarande Bitcoin-priser. Dessutom, med tanke på hur denna apparat har en påstådd strömförbrukning på mindre än 500 watt, skulle det omedelbart bli en av de mest lönsamma gruvarbetarna i alla kryptokurrency. När något låter för bra för att vara sant, är det ofta.

Med förbeställningar som är tillgängliga för kanske den mest lukrativa ASIC-gruvan i historia byggd av en icke-avslöjad tillverkares chips, är det uppenbart varför vissa människor tvivlar på legitimiteten för detta projekt. Dessutom anges det ursprungliga leveransdatumet för juni 2018, vilket innebär att folk betalar ett år i förskott för en produkt som de kanske inte ser före 2019 eller senare. Det är en väldigt stor investering att göra, och i fortsättningen verkar förbeställningsruten fortfarande sketchy i bästa fall. Det verkar inte som denna gruvarbetare stöder olika algoritmer, och kunderna kan bara betala med Bitcoin just nu.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE