Vad händer egentligen med bitcoin och kryptomarknaden?

Vad händer egentligen med bitcoin och kryptomarknaden?

Under de senaste 10 dagarna har hela kryptomarknaden fallit avsevärt. Analytiker har förklarat att det finns ett antal faktorer som har lett till mycket starka, negativa, känslor på marknaden. Eftersom värdet av Bitcoin och många altcoins har fortsatt att minska till deprimerande nivåer tenderar panik att vara den reaktionen som fortsätter att driva priset nedåt.
 
Wall Street-investeraren, Tom Lee, pekar på den senaste Bitcoin Cash-uppdateringen som en viktig del till den negativa sinnesstämningen under de senaste veckorna. Uppbyggnaden av ”hash-rate kriget” orsakade osäkerhet på marknaden. Förra veckan har Coinshares CSO, Meltem Demirors, sagt att detta har lett till att institutionella investerare tar ut pengar för att undvika risk och osäkerhet kring hard forks – uppdateringar.
 
Tom Lee anser också att regleringstrycket har spelat en roll i den negativa sinnesstämningen på marknaden. Med uppmärksamhet på SEC: s (US Securities and Exchange Commission) beslut att införa skatter och avgifter mot ett par initial coin offerings (ICOs) som marknadsfört sig olagligt. SEC fortsätter att gå igenom ICOs för att reglera marknaden i en allt större grad. Globala påtryckningar har också påverkat och Tom Lee pekar på handelskrig, centralbanker som stramar åt sina villkor, liksom Brexit som bidrar till en minskande likviditet på marknaden. Aktiemarknaden är också skakig, framförallt tekniksektorn, vilket också påverkar kryptomarknaden.
 
För alla traders, för att vi ska se någon förändring av det negativa sentimentet på kort sikt i Bitcoin, vill vi se marknaden gå upp till och stanna över $4,889. Skulle det inträffa, skulle vi kunna förvänta oss att marknaden fortsätter upp till $6,030.
 

Ekonomens predikan för Bitcoin

Bitcoin ekonomen, Dr Saifedean Ammous, som också är professor i ekonomi vid det libanesiska amerikanska universitetet har sagt att bitcoin tillåter tekniken att återskapa guldstandarden. Han har sagt att bitcoin är ansvarig för “den mest transformativa och innovativa perioden i mänsklig historia sedan skiftet mellan 1700- och 1800 talet “. Han säger att sedan världen drevs under en guldstandard, när våra pengar faktiskt innehöll guld, har vi aldrig haft ett så välfungerande system som vi hade under dessa tider. Bitcoin tillåter oss en dag att återvända till “den gamla, fungerande versionen av kapitalism”.
 
Han fortsatte med att säga att Bitcoin “kommer att erbjuda människor en ny form av pengar som inte kan tryckas upp i obegränsad mängd.” Den ekonomiska verkligheten av bitcoin betyder att människor naturligtvis kommer att bli tvungna att börja använda det på samma sätt de var tvungna att använda guld. Slutligen tror jag att hans övertygelse visades när han sa att om bitcoin fortsätter att fungera och överleva som det har gjort under de senaste 10 åren, spelar det ingen roll vad finansiella institutioner säger eller gör, eller någon för den delen. Bitcoin kommer bli en ekonomisk verklighet som människor så småningom måste delta i.

Comments (No)

Leave a Reply

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE