Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vad händer om jag skickar Bitcoin till en annan Blockchain?

Vad händer om jag skickar Bitcoin till en annan Blockchain?

Cryptocurrency-användare har full kontroll över sina medel, vilket också innebär att de bär det fulla ansvaret för att skicka pengar till rätt adress. Att skicka pengar till en fel adress kan ha väldigt svåra konsekvenser. Tack och lov är det nästan omöjligt att skicka Bitcoin till en felaktig blockkedja. Om överföringen accepteras, eftersom den är erkänd som en giltig adress, kan saker snabbt gå ur hand

En av de främsta anledningarna till att Bitcoin skickas till en felaktig blockchain är praktiskt taget omöjlig beror på alla plånboksklienter som genomför en kontrollsumma för att validera destinationsadresser. Om du till exempel skulle klistra in en Litecoin-adress som mottagare av en Bitcoin-transaktion, säger nästan varje plånbok att det är en ogiltig adress. Chansen att se en sådan transaktion går igenom är smal till ingen, vilket är en bra sak.

Vissa människor kanske undrar hur plånböcker kan identifiera adressen som felaktig. Först och främst använder Bitcoin och Litecoin adresser ett helt annat adressprefix. De flesta Bitcoin plånbok adresser börjar med en “1”, medan Litecoin adresser börjar med en “L”. Multisignaturplånbokadresser är det stora undantaget från denna regel, eftersom Bitcoin och Litecoin multisig plånböcker ofta börjar med en “3”. I det här fallet kan en oavsiktlig cross-blockchainöverföring bli en verklig möjlighet.

Om Bitcoin blockchain känner igen Litecoin-adressen som en giltig, blir det ganska problematiskt. Om du inte känner till personen som äger adressen kommer pengarna tillbaka att vara praktiskt taget omöjligt. När transaktionen är bekräftad av nätverket, går det inte att gå tillbaka. Om det inte finns några bekräftelser kan man försöka att skicka överföringen till en annan adress genom att använda den metod som barnen betalar för föräldraskapet vi dokumenterade här.

Om båda dessa metoder misslyckas kommer avsändaren att ha ett mycket stort problem. Att skicka pengarna till en giltig adress men felaktigt kommer effektivt att leda till att pengar förloras för gott. En felaktig men giltig adress är ett mycket stort problem i cryptocurrencyvärlden, eftersom adresser kan bli uppblandade om uppmärksamhet försvinner för bara en sekund. Chansen att en sådan transaktion uppstår är mycket liten, som tidigare nämnts, men användarna bör vara försiktiga varje gång de sänder en transaktion.

Nybörjare brukar tänka att skicka pengar till fel, men en giltig adress kommer till slut att få pengarna tillbaka. Det är inte så, eftersom Bitcoin inte fungerar som traditionella banker i detta avseende. I de flesta fall är det en attraktiv aspekt, men det kan vara en negativ upplevelse för nybörjare som använder cryptocurrency. Det är lika möjligt att skicka pengar till en obefintlig adress, även om plånboken ska flagga den som ett fel och inte sända transaktionen i första hand.

I slutändan är det av yttersta vikt att välja rätt adress på vilka sätt du ska skicka pengar till. Chansen att det går till fel blockchain är mycket smal, men risken är alltid närvarande. Skicka aldrig Bitcoin eller andra krypteringstransaktioner till en hastig adress. Dubbelkänn mottagaradressen för att se till att medel går där de ska. Att misslyckas med att göra det skulle kunna ha några mycket allvarliga konsekvenser, minst sagt.