Världens första IOTA Smarta Laddningsstation

Världens första IOTA Smarta Laddningsstation

Världens första IOTA Smarta Laddningsstation
På onsdag den 18 april släppte ElaadNL den första laddstationen i världen där laddning och betalning kan göras med IOTA. Laddaren är en del av den nya testplatsen ElaadNL. Testplatsen ligger i affärsparken Arnhems Buiten (tidigare KEMA-plats) och innehåller alla typer av laddstationer som används i det offentliga området i Nederländerna. Detta inkluderar en snabb laddare, en laddningsö, ett batteri, två laddningslyktor och IOTA-laddaren. Världens första IOTA Smarta Laddningsstation

 

 

Världens första IOTA Smarta Laddningsstation

Harm van den Brink, innovator at ElaadNL and Enexis is charging a mini Telsa on the IOTA charging station at the ElaadNL test site in Arnhem, the Netherlands. (PHOTO available in high resolution at ElaadNL)

 

IOTA Tangle är en innovativ typ av Distributed Ledger Technology (DLT) som är speciellt utformad för IoT-miljö. Det är ett open source-protokoll som underlättar nya Maskin-till-Maskin (M2M) -interaktioner, inklusive säker dataöverföring, avgiftsfri realtidsmikropayment.
Inget bakkontor och inget kommunikationsprotokoll krävs för att driva laddstationen: Transaktionerna utbyts direkt utan användning av kreditkort eller prenumeration. IOTA-laddstationen arbetar helt autonomt och tar hand om kommunikation och betalning med slutanvändaren. Mätvärdena lagras var 15: e minut i Tangle, vilket säkerställer tillförlitlig och oåterkallelig administration.

 

 

Världens första IOTA Smarta Laddningsstation

The mini Tesla connected to the IOTA Charger

 

Laddaren är utrustad med maskinvara för att installera en TCP / IP-anslutning med en bil, varefter betalningarna och datautbytet kan ske helt autonomt och maskin 2 maskin. Den använder laddningskabeln och speciell hårdvara, som också används för den nyutvecklade kommunikationen i e-Mobility ISO 15118, mellan bil och laddare för att ställa in den här anslutningen.
IOTA-laddaren kommer att vara tillgänglig för allmänheten för laddning. Om bilar som vill ladda inte är utrustade med hård- och programvara krävs det fortfarande att de enkelt laddar bilen genom att skicka IOTA-tokens direkt till laddaren med den vanliga IOTA-plånboken.

Du kan även ladda ner appen Krypto Sverige

sv_SESWE
en_USENG sv_SESWE