Sök

Bitcoin Sverige
Kryptovalutor Om du har sålt, bytt eller betalat med en kryptovaluta/Bitcoin behöver du redovisa detta till Skatteverket i samband med att du deklarerar. Informationen på den här sidan riktar sig främst till dig som är privatperson

Vad är bitcoin
Bitcoin är digitala pengar för en digital värld. Med Bitcoin skickar du pengar direkt från person till person utan behov av mellanhänder som banker . Bitcoin är öppet för alla och kontrolleras inte av någon stat, bank eller företag.

Vem är Satoshi Nakamoto?
Satoshi Nakamoto är personen som skapade Bitcoin, såväl i teorin som genom en praktisk, fungerande implementation. Vem som står bakom denna algoritm är dock okänt. Många har försökt lista ut detta genom åren men ingen har kunnat bevisa något.

Köpa Bitcoin med Swish
Vi på Internetvalutan.se har gjort det möjligt att köpa Bitcoin med Swish och det gör du genom att trycka HÄR

Vart köper man Bitcoin

Vart köper man Bitcoin

Det har varit stor fråga om Vart köper man Bitcoin här nedan så finns en förklarig på samtliga och nu kan även köpa det av oss HÄR

Hos Safello kan du bl.a köpa bitcoins med hjälp av Swish, direktbetalning via internetbank samt via bankgiro. Som kund kan du därmed få dina bitcoins direkt alternativt inom en bankdag. Safello är registrerade hos Finansinspektionen och har varit verksamma i snart två år.

Om du egentligen inte är intresserad av att använda bitcoin utan mest ser det som en investering så är det absolut enklaste att handla bitcoincertifikatet Bitcoin Tracker One på Stockholmsbörsen. Det kan du t.ex. göra i en ISK eller kapitalförsäkring hos Avanza.

På bt.cx kan du köpa bitcoin genom överföring till svenskt bankkonto, bankgiro och Swish. Sajten drivs av företaget Goobit som bl.a. också utvecklar en betallösning för bitcoin, BTCX Payments. Goobit är registrerade hos Finansinspektionen och var först i Sverige med att sälja bitcoin när de öppnade i januari 2012.

Remitano är en ”person to person”-marknadsplats där man kan köpa och sälja bitcoin. Sajten tar ut en låg avgift och Swish finns som betalningsalternativ. Chat-support är tillgänglig 24/7 på engelska och man använder escrowed trade (att inga av parterna har båda bitcoin och ”cash” samtidigt) med en bra funktion för att lösa eventuella tvister.

På LocalBitcoins.com kan du köpa bitcoins av andra privatpersoner. Du gör själv upp med personen om hur köpet ska gå till, t.ex. kan ni bestämma att träffas någonstans för att byta kontanter mot bitcoins. För tillfället är det främst i Stockholm och Göteborg som svenska säljare finns att hitta.